• İHSANBAŞKAN
SAMSUN HABER Haber Girişi : 17 Eylül 2018 19:16

SAMSUN BİL KOLEJİ KAMPÜSÜNÜN AÇILIŞI YAPILDI

SAMSUN BİL KOLEJİ KAMPÜSÜNÜN AÇILIŞI YAPILDI
Samsun Bil Koleji Kampüsünün açılışı yoğun davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşti.
Samsun Bil Koleji Kampüsünün açılışı yoğun davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşti. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Bil Koleji öğrencilerinden Esma Durmaz Akyazı, sınıf öğretmeni Mümine Erdem ve Samsun Bil Koleji Kampüsü kurucusu Turan Arslan açılış öncesi günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
 
        Ardından İstanbul Aydın Üniversitesi ve Bil Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aydın yaptığı konuşmasında, “Katılımlarından dolayı öncelikle Sayın Valime ve diğer protokol üyelerine şükranlarımı arz ediyorum. Açılışımıza hepiniz hoş geldiniz. Sevgili Gençler; Sizler bizim gelecekte Cumhurbaşkanımızsınız, Bakanlarımızsınız ve siz bizim geleceğimizsiniz. Eğitim adına saatlerce konuşabilirim. Değerli hocalarım, artık çağımızda farklı bir yaklaşım ortaya koyamıyorsak, bilgiyi ürüne dönüştüremiyorsak, bilgiye öğrencinin elini dokunduramıyorsak, uygulayamıyorsak o eğitimden sonuç alamıyoruz. 
 
        İnsanı insanla şekillendiren, elleri öpülesi değerli öğretmenlerimin alışılagelmiş metotları değil, dünyanın ve ileri ülkelerin teknolojisini, bilişimini ön plana çıkaran okulların uygulamış oldukları yöntemleri de dikkate alarak, ille de kendi değerlerimizden uzaklaştırmadan, kendi köklerimizden kopmadan, kimliğimizi unutturmadan global ve küresel dünyanın gerçekleri içerisinde çocuklarımızı yetiştirmek zorundayız. Eğer biz sanayide 4.0’ı, bilişimi ve uzay çağını ıskalarsak bu çocuklar yarın kendi çağlarının sadece hamalı olurlar. Onların hamalı olmak istemiyorsak bu ülkenin tam bağımsız bir ülke olmasını istiyor isek, yarın bu ülkenin Irak, Suriye, Kuzey Afrika ve Yemen olmamasını istiyorsak, işte zihinleri hür, teknolojiyi yakalamış, AR-GE çalışması yapan, İNOVATİF düşünen ama ille de köklerine ve değerlerine bağlı nesiller yetiştirmemiz lazım.”dedi.
 
        Samsun Valisi Osman Kaymak törende yaptığı konuşmasında, “Sevgili Öğrenciler, 2018-2019 eğitim-öğretim yılınız hayırlı olsun. Bu sabah bir okulumuzda  İlköğretim Haftasını ve 2018-2019 eğitim-öğretim yılını açılışını gerçekleştirdik. Bu vesileyle bütün öğrencilerimize yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyoruz. Samsun’da 250 bine yakın öğrencimiz var. 20 bine yakın öğretmenimizle birlikte inşallah bu eğitim ordusunu Samsun İlkadım şehrinden Türkiye’ye katkı yapmaya çalışıyoruz. İlimizde ilk, orta, lise ve üniversite olmak üzere özel okullarda toplam 16 bin öğrencimiz var. Bu da toplam eğitimin %8’i yapmaktadır. O yönüyle şüphesiz bütün derdimiz eğitim.”dedi.
 
        Türkiye’nin üzerinde uluslararası güçlerin gözleri olduğunu söyleyen Vali Osman Kaymak, “Türkiye’yi ayakta tutmak istemiyorlar. Ülkemizi önce bölücü terör örgütü ile bölmeye çalıştılar. Ardından FETÖ terör örgütü ile bölmeye uğraştılar. Şimdi de ekonomik saldırılar ile ülkemizi bölmeye ve parçalamaya çalışıyorlar. Ama biz diyoruz ki; güçlü, aydın, geleceğinden emin, eğitim konusunu halletmiş, vatan millet duygusu yüksek gençler yetiştirerek, birlik ve beraberliğimizi koruyarak onlara karşı cevap verebiliriz. Onun için halkımızın bu oyunları çok iyi görmesi lazım. Gerçekten geleceği yorumlayan, iyi eğitilmiş, dünyayla rekabet edebilecek gençler yetiştirmek durumundayız. O anlamda da eğitimin her alanında kalitenin olması çok önemli. Biz hizmet yarışını çok önemsiyoruz. 
 
        İlimizde hem Milli Eğitime bağlı, hem de özel okullar devletin belirlemiş olduğu müfredatı okutuyorlar. Şüphesiz sonuçta iyi ve başarılı insanı hangi okul yetiştiriyorsa bizim için o okul başarılıdır. Hedefimiz, bu okulumuzdan da diğer okullarımızdan da vatan-millet duygusu yüksek, dünyayla yarışabilecek gençler yetiştirebilmektir. Bil Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bey’e de çok teşekkür ediyoruz. İnşallah İstanbul’daki okullardaki başarıyı Samsun’a da getirecekler. Şüphesiz Samsunlular da bu okulu takip ediyorlar. Samsunlular eğitime çok önem veriyorlar. İnşallah Bil Koleji’nin de Samsun’un eğitimine katkı yapacağını düşünüyorum. Kolejimizin ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
 
        İstanbul Aydın Üniversitesi ve Bil Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aydın konuşmaların ardından Vali Osman Kaymak’a plaket ve İstanbul Aydın Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından yapılan kravat takdim etti. Ardından 2018-2019 eğitim-öğretim yılı Bil Koleji ilk ders zili Vali Osman Kaymak, protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından çalındı. 
 
       Daha sonra Vali Osman Kaymak ve diğer protokol üyeleri tarafından kurdela kesimi yapılarak Bil Koleji Samsun Kampüsü’nün açılışı gerçekleştirildi.
 
        Törene ayrıca, Merkez Valisi Yusuf Odabaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 2. Dönem Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.