KÖKTAŞ SAMSUNDAKİ MUHALEFET YETERSİZ

SİYASET Haber Girişi : 21 Temmuz 2014 13:07
KÖKTAŞ SAMSUNDAKİ MUHALEFET YETERSİZ
Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı Atakum ilçesinde ki kültür merkezinde gerçekleşen danışma meclisi toplantısında konuşan Köktaş, İsrail'in Filistin'e yönelik sürdürdüğü saldırılara tepki göstererek konuşmasına başladı.
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, 54. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı Atakum ilçesinde ki kültür merkezinde gerçekleşen danışma meclisi toplantısında konuşan Köktaş, İsrail'in Filistin'e yönelik sürdürdüğü saldırılara tepki göstererek konuşmasına başladı.

Köktaş, konuşmasında "Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem, Biri ecdadıma saldırdı mı, hattâ boğarım.Yaklaşık bir hafta süredir mübarek Ramazan ayında Filistin halkı İsrail'in zulmü ile eziliyor. Kadınlar, erkekler öldürülüyor, çocuklar katlediliyor. Üç gencin ölümünü bahane göstererek, düzenlediği operasyonlarla Filistin halkının üstüne bomba yağdıran, onları yok etmek isteyen siyonist İsrail'i lanetliyoruz. İsrail'in bu zulmüne, cinayetlerine ses çıkarmayan, bu katliama, insanlık dramına seyirci kalan, göz yuman, sessiz kalan, Birleşmiş Milletleri, Avrupa Birliği'ni, işlerine geldiği zaman ortaya çıkan insan hakları örgütlerini şiddetle kınıyoruz.  Birleşmiş Milletlere, Avrupa Birliği'ne ve insan hakları örgütlerine haykırarak, "Filistin'de insanlık onuru ölüyor neden susuyorsunuz" diyerek yine en sert tepkisini ortaya koyan, her zaman zalimin karşısında, mazlumlarının, ezilenin yanında olan Recep Tayyip Erdoğan'ı alkışlıyorum. Biz hiç bir zaman zulmün karşısında susan dilsiz şeytan olmadık, olmayacağız. İnşallah İsrail eninde sonunda kendi döktüğü kanda boğulacaktır. Buna yürekten inanıyoruz" dedi.



İsrail'in sürdürdüğü saldırılara tepki gösteren Fuat Köktaş, Türkiye gündemine dönerek 12 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin ülkede kalıcı eserler ürettiğine dikkat çekti. Milletin, ilk seçimde darbecilere ve sömürücülere 'Dur' dediğini ve AK Parti'yi iktidara getirdiğini vurgulayan Köktaş, "Siyaset yolculuğumuza başladığımız günden bu yana, milletimizin gösterdiği istikamette yolumuza devam ettik ve çıktığımız bu yolda attığımız tüm adımları halkımızın tercihlerine göre şekillendirdik. Bu yüzden siyasetimizin ana eksenini belirleyen milletimizin iradesidir. Bundan sonraki rotamızı da belirleyen yine bu irade olacaktır. AK Parti olarak geçmişin siyasi alışkanlıklarından hep uzak durduk, ayrıştırıcı siyasetin tuzağına düşmedik. Bütünleştirici ve yapıcı siyasetin temsilcisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Kalıcı eserler üreterek milletimize hizmet ettik. Bu sayede Türkiye, hayallerine daha yakından bakmanın haklı ve gururlu heyecanını yaşamaktadır. 12 yıldır iktidar da olan AK Parti ile Türkiye'de siyasetin anlamı ve işlevinin değiştiğini, siyasetin meşruiyetini artık devlet elitlerinden değil, milletin kendisinden, onun tarihinden, irfanından ve vicdanından alan bir boyut kazandığını görmekteyiz. Bu süre içinde Türkiye, demokratik kurumların güçlendirilmesinden yargı reformuna, ekonomik büyümeden adil paylaşıma, Ar-Ge yatırımlarından sağlık reformuna, eğitimden, ulaşıma, sivil toplumun etkinliğinin artırılmasından dış politikaya kadar siyasi ve toplumsal hayatın her alanında çıtanın yükseldiği bir dönem yaşıyor, Allah'ın izniyle yaşamaya  devam edecek. Türkiye, artık siyasi ve ekonomik kriz endişesi içinde olan değil, herkesin geleceğe güvenle baktığı bir ülkedir. Türkiye, artık her sabah bir kriz veya darbe haberi alma korkusuyla yaşayanların değil, çocukları ve ülkesi için geleceğe güvenle bakan insanların ülkesidir" dedi.



MÜCADELECİ MUHALEFET İSTİYORUZ
Konuşmasında 10 Ağustos tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, teşkilatın tüm kademelerinin sahada olduğunu söyledi. Köktaş, konuşmasında CHP ve MHP'li seçmenlerede seslenerek, şunları dile getirdi.
"Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı olduğu gün yani milletin köşke çıktığı gün farklı bir Türkiye olacak, 11 Ağustos'ta Türkiye'nin üzerine farklı bir güneş doğacak. Teşkilatımızın tüm kademeleri ile birlikte bizler sahadayız. Halkımızla hep iletişim halindeyiz, halkımızın gönlünden geçeni biliyoruz ve ilk turda Başbakanımız, Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'ın oy çokluğu ile köşke çıkması için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İlçelerimizde düzenlediğimiz meydan iftarlarında vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Belediye başkanlarımız mahallelerinde iftar programları ve çeşitli etkinlikler yapıyor. Kadın Kollarımız, ev ev dolaşarak hanım kardeşlerimizle bir araya geliyor. Gençlik Kollarımız, genç kardeşlerimizle çeşitli faaliyetlerini sürdürüyor. Biz AK Parti teşkilatları olarak sahanın, arazinin her yerinde varız. Ama sahanın hiç bir yerinde olmayan AK Parti'ye ilgili çıkan haberlere cevap amaçlı sadece basında yer bulan siyasetçiler var artık bu siyasetçilerin misyonları bu şehirde bitmiştir. Bence bizim de çok daha teşvik edici çalışmalar yapabilmemiz için, çetin, mücadeleci muhalefet temsilcileri istiyoruz. Ama maalesef bunu bulamıyoruz. Bu anlamda buradan Cumhuriyet Halk Partili (CHP), Milliyetçi Hareket Partili (MHP) ve Çatı adayı denilen adaya destek veren diğer partililerin seçmenlere seslenmek istiyorum. Genel Başkanlarınız ve parti idarecileriniz daha 30 Mart genel seçimlerinin mağlubiyet hesabını vermeden, kendi partilerinde, temsil ettikleri partinin misyon ve vizyona uygun bir aday çıkartamayıp, kendi içlerindeki değerleri hiçe sayıp dayatma, zorlama bir çatı adayı çıkartan genel başkanlarını sorgulamalarını kendilerinden istiyoruz. Ortaya çıkan sonuca baktığımız zaman sizlere çatı adayını dayattılar, buna oy vereceksiniz diye talimat veriyorlar. Fakat tarihimize baktığımız zaman milletimizin hiç bir zaman birileri tarafından dayatılan çalışmaların arkasında durmadığını görüyoruz. Bu partilere gönül veren vatandaşlarımızın da bu dayatmaya tepki vereceği kanatindeyiz. Onun için ben MHP'li ve CHP'li seçmen kardeşlerimize buradan sesleniyorum. İktidara geldiğimiz günden bu yana, ayırt etmeden hizmet edip onları biz temsil ediyoruz. Kararları ne olursa olsun bundan sonra da etmeye devam edeceğiz."
Etiketler : KÖKTAŞ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.