İlkadım Kent Konseyi Öğrencilere Yaşar Doğu'yu tanıttı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 14 Ocak 2017 21:06
İlkadım Kent Konseyi Öğrencilere Yaşar Doğu'yu tanıttı
İlkadım Kent Konseyi'nin 'Gençlerimiz Değerleriyle Buluşuyor'adlı projesi kapsamında, Samsun'da faaliyet gösteren çeşitli okullardan seçilen 40 kişilik öğrenci grubu Kavak'a geldi.
İLKADIM BELEDİYESİNDEN GENÇLERE ANLAMLI PROJE 
HAYATA GEÇTİ

İlkadım Belediyesi İlkadım Kent Konseyi'nin 'Gençlerimiz Değerleriyle Buluşuyor'adlı projesi kapsamında, Samsun'da faaliyet gösteren çeşitli okullardan seçilen  40 kişilik öğrenci grubu Kavak'a geldi.


İlkadım Kent Konseyi Genel Sekreteri İbrahim Kurt, İlkadım Kültür Tarih sanat çalışma Grubu Başkanı Fatma Pak'ın yer aldığı gruba  Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet İçli, Kavak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Kemal Demiroğlu, Emirli Yaşar Doğu Derneği Başkanı Naci Cingöz eşlik etti.



Projenin ilki olan Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu'nun öğrencilere tanıtılması maksadıyla gençliğinde yaşadığı köy olan Emirli Köyüne gidilerek Yaşar Doğu  adına yapılan müze evinin ziyaret gerçekleştirildi. burada Samsun Yazarlar Derneği Başkanı ve Tüm Yönleriyle Yaşar Doğu'nun hayatı isimli eserin sahibi Arş, Yazar Ahmet Seven öğrencilere kitaplarını imzaladı.


Daha sonra Kavak İlçe Halk Eğitim Merkezine salonuna geçen gruba Ahmet Seven Tarafından 'Yaşar Doğu'yu Anlamak konulu konferans verildi.


Ahmet Seven sporcularımızın özellikle Yaşar Doğu'yu kendilerine rol model olarak almalarının bir ihtiyaç olduğunu ifade ederek; "Yaşar Doğu Dünya tarihinde de önemli bir yere sahiptir. Yaşadığı dönemde minder güreşleri minder savaşlarına dönmüştü. O bu savaşların sırtı yere gelmeyen bir kahramanıdır. Yeni kuşaklar onun felsefesiyle tanıştırılmalıdır. Bu milletin kendine rol model olarak alacağı ender şahsiyetlerden birisidir. Onu tabelalarda yaşatmak yetmez. Milletin beynine kalbine yerleştireceksiniz. Aradığımız Milli Şuurun örneği onda fazlasıyla mevcuttur" dedi. 




Öğrenciler programdan son derece memnun kaldıklarını ifade ederek böyle bir projeyle bizi buluşturan İlkadım Kent Konseyine Teşekkür ediyoruz dediler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.