HDP eşcinsellerle kol kola oy verenler siz düşünün!

GÜNDEM Haber Girişi : 29 Haziran 2015 19:04
HDP eşcinsellerle kol kola oy verenler siz düşünün!
7 Haziran Milletvekili seçimlerinde LGBT'li aday gösteren HDP, sapkın görüşler ile yürüttüğü kirli işbirliği ile toplumu ifsad etmeye devam ediyor.
BUNDAN SONRASINI OY VERENLER DÜŞÜNSÜN...
HDP'ye oy verenler bakın artık kimlerle kucak kucağasınız?
GÜNAYDIN!!!! Geçmiş olsun!

CHP-HDP EŞCİNSEL GAYLER İÇİN KOL KOLA...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mahmut Tanal, LGBT yürüyüşüne müdahale eden TOMA aracının üzerine çıktı. 

Beyoğlu'nda düzenlenen LGBT Onur yürüyüşüne destek için gelen CHP Milletvekili Mahmut Tanal, polisin müdahalesine tepki gösterdi. TOMA aracı önüne gelen Tanal, polis müdürü ile tartıştı. Mahmut Tanal, polis müdürünün ikna çabalarına rağmen bir türlü aracın önünde ayrılmadı. Aracın hareket ettiğini gören Mahmat Tanal, bir anda TOMA'nın üzerine çıkarak ilerleyişini durdurdu. Mahmut Tanal bir süre sonra ikna edilerek TOMA'nın üzerinden indirildi.


7 Haziran Milletvekili seçimlerinde LGBT'li aday gösteren HDP, sapkın görüşler ile yürüttüğü kirli işbirliği ile toplumu ifsad etmeye devam ediyor.

HDP şimdi de eşcinseller için anayasal hak talebinde bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu; Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transgender, İnterseks'lerin (LGBTİ) 23. Onur(suzluk) Haftası'na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

LGBTİ toplumunun Türkiye'de uzun yıllardır yok sayılıp, görmezden gelindiği iddia edilen açıklamada, özellikle farklı cinsel yönelimlerinden dolayı LGBTİ'lerin nefret cinayetlerine kurban gittikleri belirtilerek "Haziran ayının son haftasında her yıl düzenlenen Onur Haftası ve Onur Yürüyüşü'nde LGBTİ'lerin eşitlik, özgürlük, adalet ve barış talepleri her yıl daha güçlü biçimde dile getiriliyor" denildi.

HDP tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Büyük İnsanlık" değerleri etrafında yükselen "yeni yaşam" mücadelesine değinilen açıklamada, "Yeni yaşam mücadelesinin aynı zamanda cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli insan hakları ihlallerinin, ayrımcılık ve baskının son bulmasını sağlayacak adımların atılmasını da hedeflenecek.

"Yeni dönemde sokakta ve parlamentoda, LGBTİ'leri ve haklarını da tanıyan sivil, demokratik, eşitlikçi yeni bir anayasanın yapılması, siyasal ve toplumsal yaşamda homofobik, transfobik yaklaşımların, nefret söyleminin ortadan kaldırılması ve LGBTİ'lerin insan hak ve özgürlüklerine ilişkin temel taleplerinin yaşama geçmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

"Herkesin yasalar önünde eşit olduğu ve sosyal haklarına erişebildiği özgür bir toplumu kurabilmek için mücadelenin önemine inanıyoruz. Ön yargıları, nefreti ve şiddeti ancak barış içinde bir arada, eşit ve özgür yaşam kültürüyle aşabiliriz.

Etiketler : HDP oy
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.