• İHSANBAŞKAN
SAMSUN HABER Haber Girişi : 13 Ağustos 2018 21:53

ÇOCUKLAR ESKİ OYUNLARI OYNAYARAK NEŞELENDİLER

 ÇOCUKLAR ESKİ OYUNLARI OYNAYARAK NEŞELENDİLER
Samsun Yazarlar Derneğinin 'Haydi çocuklar sokağa' projesi çerçevesinde Fatih Mahallesi Doğan Reis sokağında oturan çocuklar sokağa çıkarak unutulmaya yüz tutmuş eski çocuk oyunlarını oynadılar.
HAYDİ ÇOCUKLAR SOKAĞA PROJESİ SEVİNDİRDİ

Samsun Yazarlar Derneğinin "Haydi çocuklar sokağa" projesi çerçevesinde Fatih Mahallesi Doğan Reis Sokağında oturan çocuklar sokağa çıkarak unutulmaya yüz tutmuş eski çocuk oyunlarını oynadılar. 

Yakan top, sek sek, saklambaç, körebe, al satım bal satarım, dombili gibi oyunları oynayarak büyük keyif alan çocuklar bir anda sokağın neşesi oldular. Büyüklerin de izlediği oyunlarda çocukların sevinci yüzlerinden okunurken izleyenler ; "Hey gidi çocukluğumuz bu oyunları oynamaktan eve gelmek istemezdik. Şimdiki çocuklar sokağa çıkmak istemiyorlar" diyerek düşüncelerini dile getirdiler.

Projeyi uygulama fırsatı bulduğunu ifade eden Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven; " Bu oyunlar çocuklarımız için büyük bir terapidir. Onların sağlıklı ve sosyal olarak yetişmesini istiyorsak sokaklarla kaynaştırmalıyız. Sokakların maksadını unutur hale geldik. Özellikle çocuklar sokakların neşesidir. Oyun parklarında oynayan çocukların aynı zevki aldıklarını söylemek mümkün değil. İkisi birbirinden farklıdır. Sokağın dili duygusu öğretisi çok farklıdır. Yardımlaşma kaynaşma kişisel iletişim sokakta başlar. Günümüzde sokaklarımız araçların, çocuklarımız da bilgisayarların işgaline uğradı. Sokaklarımız boşaldı. Yerel yöneticiler sokakların ayrı bir dünya olduğu bilinciyle hareket etmelidir. Maalesef günümüzde sokak denilince akla ilk olarak otolar için park yeri ve trafik akışının sağlandığı yollar geliyor. Dikkat ederseniz sokaklarımızı aslına uygun kullanımını yitirdiğimiz günden beri birçok değeri de onunla birlikte yitirdik. Başta kullanılabilir sokakları yeniden düzenleyip çocuklara tahsis etmeli "Haydin çocuklar sokağa" diyerek onları ev hapsinden kurtarmalıdır. Çocukların sağlığını sokaklar değil, hücre  haline getirilen evler bozmuştur. Sokaktan uzaklaşan çocuklar daha çok sağlık sorunu yaşamaktadır.  Çocuklarımız bir an evvel sokağa çıkarak ev hapsinden kurtulmalıdır. Zira sokak hayattır. Gerçek okuldur. Sokaklarla yeniden barışmak ve dost olmak zorundayız " diyerek konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.