Yaşar Doğu vefatının 54. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı"> Yaşar Doğu vefatının 54. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı"> Yaşar Doğu vefatının 54. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı">
  • İHSANBAŞKAN

Yaşar Doğu vefatının 54. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 10 Ocak 2015 21:36
<font color=Yaşar Doğu vefatının 54. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı" />
Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Yaşar Doğu, vefatının 54. yılında kabri başında olmak üzere Kavak ve Samsunda çeşitli etkinliklerle anıldı.

YAŞAR DOĞU VEFATININ 54. YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

ANKARA'DA KABRİ BAŞINDA DUA EDİLDİ

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Yaşar Doğu, vefatının 54. yılında kabri başında anıldı.

Cebeci Şehitliği'nde düzenlenen anma törenine Spor Genel Müdür Yardımcı Tamer Taşpınar, Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği Asbaşkanı Ahmet Ayık, efsane güreşçinin oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu ve sevenleri katıldı.

Taşpınar, törende yaptığı konuşmada, Türk sporunda "ruh eksikliği" yaşandığını belirterek, "Yaşar Doğu gibi efsane isimlerin sahip olduğu ruhda bugün azalma mevcut. Gençlerimizi motive etmemiz için kahramanlık destanlarına sahip sporcularımızın hikayelerini kitaplaştırmalıyız" dedi.

Ayık ise Doğu'nun Türk güreşine büyük hizmelerde bulunduğunu dile getirerek, "Türkiye'de güreş varsa bu Yaşar Doğu gibi ekollerin sayesinde oldu. Gelecek kuşaklara bu ekol aktarılmalı" ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın çelenk gönderdiği tören, okunan duaların ardından sona erdi.

KAVAK'TA MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU

Yaşar Doğu için Yaşar Doğu Mahallesi'ndeki Merve Camisi'nde Cuma Namazı öncesi Mevlit okutuldu. Okunan Mevlid-i Şerifin ardından Kavak İlçe Müftüsü Abdullah Karaca tarafından dua yapıldı. 

 Kavak Belediyesince düzenlenen anma programına Kaymakam Mevlüt Şekerci, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Yaşar Doğu'nun oğulları Muzafer ve Prof. Dr. Gazanfer Doğu, daire amirleri, Yaşar Doğu'nun yakınları, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Mevlidin ardından katılanlara lokma tatlısı dağıtıldı.

SAMSUN'DA KONFERANS VERİLDİ

YAŞAR DOĞU KAVAK DERNEKLERİ FEDERASYONU (KADEF)'TE GERÇEKLEŞEN KONFERANSLA ANILDI

Yaşar Doğu  Merkezi Samsun'da bulanan Kavak Dernekleri Federasyonunda gerçekleştirilen konferansla anıldı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı konferansa konuşmacı olarak Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu ve OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seyit Ahmet Ağaoğlu olarak katıldı. Ayrıca Yaşar Doğu'nun yetiştirdiği öğrencileri Aziz Güven ve Kadir Öngör de hatıralarını anlattılar. 

Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu Babası Yaşar Doğu'nun  Güreşe aşk derecesinde düşkün olduğunu ifade ederek 'Biz onun evlatlarıyız, fakat o güreşçilerini bizden ayırmazdı. Zamanının önemli bölümünü onları yetiştirmek ve sorunlarına çözüm bulabilmek için harcardı. Hatta bize ayıracak zamanı bile olmazdı. O kendisini Türk Güreşine adamıştı' dedi.

Konferansa AK PARTİ 22. Dönem Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, TFF Bölge Müdürü İbrahim Güven, Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, İlkadım Belediyesi Eski Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kavak Emirli Mahallesi Yaşar Doğu Yaşatma ve Kültür Derneği Başkanı Naci Cingöz, Kavak Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda  Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katıldı. 

KARAGÖZ HER ZAMAN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Konferans öncesi konuşan Samsun'da bulunan Kavak Dernekleri Federasyonu (KADEF) Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz Yaşar Doğu'nun Kavaklıların birlik ve beraberliğinde de öncü rol oynadığını söyleyerek adının yaşatılması Türk Güreş Sporuna yapılacak en büyük katkılardan birisi olduğuna değindi. Karagöz bu millet kendisini unutmayanı unutmuyor dedi.

İbrahim Sarıcaoğlu Müjde verdi

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'da yaptığı konuşmada 

"Efsane güreşçi hemşehrimiz Yaşar Doğu, Samsun'un, Türkiye'nin sesini, gücünü dünyaya duyurmuştur. Kendisini unutmamız mümkün değildi. Bir kişiyi unutmamak, bıraktıklarına sahip çıkmakla olur. Emirli Mahallesi'ndeki evinde restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. İnşallah evi, bu yaz turizme açılacak. Yaşar Doğu'ya yakışır anıt yaptıracağız. Hayatını konu alan belgesel hazırlayacağız" diye konuştu. 

Mehmet Kurt : 'Dün olduğu gibi bugünde hizmetlerin takipçiyiz'

Daha sonra söz alan 22. Dönem Milletvekili Mehmet Kurt, Yaşar Doğu ile ilgili yapılan çalışmaların yanında olduğunu kendi döneminde bu çalışmaların altında imzası bulunduğunu ve bugünde hizmetlerin takipçisi olduğunu ifade etti.  


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.