• İHSANBAŞKAN

YAŞAR DOĞU MEMLEKETİ KAVAK'TA ANILDI

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 08 Ocak 2021 17:17
YAŞAR DOĞU MEMLEKETİ KAVAK'TA ANILDI
Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu efsane güreşçi Yaşar Doğu’yu ebediyete irtihalinin 60. Yıldönümünde Emirli Köyünde bulunan Müze Evinde yapılan bir programla anıldı.
Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu efsane güreşçi Yaşar Doğu’yu ebediyete irtihalinin 60. Yıldönümünde Emirli Köyünde bulunan Müze Evinde yapılan bir programla anıldı. 

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu efsane milli güreşçi Yaşar Doğu, ölümünün 60. yıl dönümünde, doğum yeri Samsun'un Kavak ilçesinde anıldı.Anma komitesi tarafından Yaşar Doğu'nun büyüdüğü ve daha sonra restore edilerek müze haline getirilen Emirli Mahallesindeki evin bahçesinde program düzenlendi.


Anma programına Kavak Kaymakamı Ömer Saygılı, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Onur Bakır, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Seydi Ahmet Ağaoğlu, Prof. Dr. Necati Menek, Kavak Müftüsü Yakup Belen, KADEF Başkanı Bayram Erişgin, Başkan Yardımcısı Şakir Öksüzoğlu, Emirli Muhtarı Mustafa Kesici, Emirli Dernek Başkanı Naci Cingöz, Yaşar Doğu'nun tüm yönleriyle hayatını kitaplaştıran Gazeteci-Yazar Ahmet Seven Siyasi Partilerin Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Kavak Gençlik ve Spor Müdürü Tunsel Aslankoç Yaşar Doğunun örnek hayatı sporculuğu mücadelesi ve başarıları hakkında konuşma yaptı. Daha sonra Yaşar Doğu için Kur'an-ı Kerim okundu.  

Programda Yaşar Doğu'nun hayatını kitaplaştıran Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arş. Yazar Ahmet Seven Yaşar Doğu anı evini gezen protokol ve misafirlere güreşçimizin hayatı ve başarıları hakkında bilgi verdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.