• İHSANBAŞKAN

VEZİRSUYU PARKINA YAPILAN BETONARME KIR EVLERİNE TEPKİ

SAMSUN HABER Haber Girişi : 07 Kasım 2020 19:30
VEZİRSUYU PARKINA YAPILAN BETONARME KIR EVLERİNE TEPKİ
Vezirköprü ilçe merkezine ise 23 km uzaklıkta bulunan Vezirsuyu Tabiat Parkında yapımı devam eden betonarme kır evleri büyük tepki topladı.

Vezirköprü ilçe merkezine ise  23 km uzaklıkta bulunan Vezirsuyu Tabiat Parkında yapımı devam eden 21 adet betonarme kır evleri büyük tepki topladı.

Kır evlerinin betonarme olmasına tepki gösteren vatandaşlar mesire alanında betonarme evlerin işi olmaz. Buraya ahşap evler yapılarak doku bozulmamalıydı diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.


Vezirköprü Belediye Başkanı İ. Sadık Edis sosyal medyada yaptığı açıklamada: "Vezirsuyu mesire alanımızda yapımına başlanılan 21 adet Kır evi ve 1 adet idari bina inşaatı hızla devam ediyor en kısa sürede tamamlayıp halkımız hizmetine sunacağız" dedi


VEZİRSUYU TABİAT PARKI 

2011 yılında tescil edilen Vezirsuyu Tabiat Parkı, Samsun ilinin Vezirköprü ilçesinde yer almaktadır.

             Vezirsuyu Tabiat Parkı, Samsun il merkezine 131 km uzaklıkta olup, Vezirköprü ilçe merkezine ise  23 km uzaklıktadır.  Alana ulaşım asfalt yol ile sağlanmaktadır.

            Alan, ziyaretçilerin piknik, doğa yürüyüşü, bisiklet turu, fotoğraf çekimi, bitki ve yaban hayatı gözlemi gibi faaliyetlerin yapılmasına elverişlidir.

              Tabiat Parkı içinde günübirlik kullanıma yönelik yürüyüş yolları, mescit, çocuk oyun alanları, piknik masaları, kameriye, büfe, çeşme otopark yer almaktadır.

               Vezirsuyu Tabiat Parkı içerisinde bitki örtüsü olarak Kızılçam, Sedir, Sahil Çamı ve Toros Sediri,  Akçakesme, Ardıç, Meşe, Süpürge Çalısı, Yabani Nar ve Zeytinden oluşan orman ekosistemiyle ziyaretçileri karşılamaktadır.

                Tabiat Parkı, Altınkaya Barajı ve Şahinkaya Kanyonu’na yakınlığıyla mavi ve yeşilin buluştuğu eşsiz bir güzelliğe sahip olup, ziyaretçilerin vazgeçilmez noktalarından birisi haline gelmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.