Uzmanlar uyarıyor 'Bilinçaltı temizliği'ne inanmayın!

SAĞLIK Haber Girişi : 14 Nisan 2022 11:31
Uzmanlar uyarıyor 'Bilinçaltı temizliği'ne inanmayın!
Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Kemal Sayar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Son günlerde 'bilinçaltı temizliği', 'bilinçaltı yıkama' gibi sözler çokça duyulur oldu. Bu fiyakalı ifadelerin psikiyatri ve psikoterapide yeri yok.

Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Kemal Sayar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Son günlerde 'bilinçaltı temizliği', 'bilinçaltı yıkama' gibi sözler çokça duyulur oldu. Bu fiyakalı ifadelerin psikiyatri ve psikoterapide yeri yok. Aman dikkat. Size çabuk, şipşak çözümler vaat edenler aslında hayal satıyor olabilir" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Sekreteri Dr. Emre Mutlu ise, ruhsal hastalık tanısının hekimlere verildiğini, bilinçaltı resetleme gibi bir yöntem olmadığını belirterek, “Maalesef hekimlik yetkisi olmayan kişilerin ruhsal, zihinsel sorunlara tanı koyup tedavi uygulamalarına girişmeleri artık halk sağlığını tehdit eder duruma geldi. Bu konudaki yasal düzenlemelere karşın denetimlerin zayıf olması ve bazı yayın organları veya sosyal medyada yapılan çeldirici tanıtımlar sorunu büyütüyor" dedi.

 

'ŞARLATANLIĞIN DİBİDİR'

 

Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Kemal Arıkan da, yaşam koçu veya kişisel gelişim uzmanı etiketiyle ‘bilinçaltı temizliği’ iddialarının saçmalıktan öte bir anlam ifade etmediğine dikkat çekerek, “Ortaya attıkları bilim dışı söylemler şarlatanlığın dibidir" ifadelerini kullandı.

 

Uzmanlar sosyal medyayı sallayan fotoğrafları yorumladı

 

İŞTE FARKLI GÖRMENİZİN SEBEBİ!

 

Uzmanlar sosyal medyayı sallayan fotoğrafları yorumladı

 

Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Armağan Samancı, "Eskinin muskacı ve üfürükçülerinin yerini psikiyatrist olmayan şifa simsarları almaya başladı" derken, Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Sibel Çakır ise, "Vatandaşlarımız bilinçaltı temizliği, nefes terapi gibi söylem ve bilim dışı yöntemlere itibar etmemeli” uyarısı yaptı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.