• İHSANBAŞKAN

Türkiye'de en fazla STK'ya sahip ilçe: Rekor Kavak'ta

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 29 Ocak 2018 08:50
Türkiye'de en fazla STK'ya sahip ilçe: Rekor Kavak'ta
Türkiyede her köy ve mahallesinin ayrı derneği olan tek ilçe olma özelliği Kavak olduğu iddia ediliyor.
Nüfus oranına ve yerleşim birimlerine göre Türkiye'de en fazla STK olan ilçe Kavak. Bu ilçede derneği olmayan tek köy yok. Her Köy ve mahallenin derneğe sahip olduğu Kavak'ta köylerde STK ların çalışmaları göz dolduruyor. 


Dernek Başkanları; "Biz köye dönüşün yolunu çözdük. Kurduğumuz derneklerimiz vasıtasıyla köyden kente göç eden hemşehrilerimizi biraraya getirdik. Onları yeniden buluşturup kaynaştırdık. Köylerimizde faaliyet alanları açtık. Köyleri yeniden sevdirdik. Köye dönüş için katkı sağladık. Bir çok derneğimiz her yıl köylerinde çeşitli etkinlikler hatta festivaller yapmaktadır. Yaz kış etkinliğimiz sürmektedir." diyerek konuşuyorlar.



Türkiyede her köy ve mahallesinin ayrı derneği olan tek ilçe olma özelliği Kavak olduğu iddia ediliyor.


Kavaklılar bununla da kalmayıp Samsunun dışında yerleştikleri İstanbul Bursa Kocaeli Ankara gibi illerde de köylerinin ismiyle kurdukları derneklerde faaliyetlerini yürütüyorlar. 


Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven: "Kavak İlçemizdeki bu sayısal rakam ve özellik  üniversitelerde tez konusu olarak işlenmelidir. Zira STK'lar ileri demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarıdır. Bu ilçemizde son derece yaygındır. Hatta yüzde yüz diyebileceğimiz aşamadadır. Araştırılıp incelenmeli ve örnek olarak sunulmalıdır"
Etiketler : STK
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.