SINAVA SON 33 GÜN KALA

  • İHSANBAŞKAN

 SINAVA SON 33 GÜN KALA

         Uzun ve yorucu  yolun sonuna, son 33 gün.   TYT ve  AYT’ ye   hazırlanan öğrenciler yorgunluğun etkisi ve  havaların ısınmasıyla ders çalışmakta zorlanmaya başladılar. 

         İşte tam da bu noktada  neden sınava girdiğinizi hatırlayın. Belki artık bu şehirden gitmek, belki prestijli bir sahibi olmak, belki de uzun yıllardır istediğiniz bir mesleğe sahip olmanın ilk adımını atmak için.  Bunu hatırlarken  o bölümü kazandığınızı da hayal edin.  ARTIK YENİDEN DERSE SARILMAK İÇİN NEDENİNİZ VAR.


       Pekiyi  birde tam 33 gün sonra çalışmanın biteceğini ve sınava gireceğinizi düşünün. YA SINAVDAN SONRA? Sınavdan sonra, yani 35 gün sonra havalar daha da ısınacak, uzaktaki arkadaşlarınız akrabalarınız gelmeye başlayacak. Belki de  siz gideceksiniz. Sınavı bitirmiş rahatlamış biri olarak. Tv serbest, dışarda arkadaşlarla beraber olmak serbest,  Tablet, Oyun konsolları ve tabi ki telefon serbest.  Bütün kısıtlamalara  son yani. Bütün bunları düşünün ve ARTIK DERSLERE SARILMANIZ İÇİN NEDENLERİNİZ VAR:


    Sesleri duyar gibiyim. Son 33 günde ne yapılır? Birde artık sadece soru çözülür diyenler var.  Kendinizi böyle lüzumsuz sınırlamayın.  Bir bilseniz neler yapılır neler. Yeter ki siz isteyin.  Bakalım son 33 günde neler yapılır.  Eksik hissettiğiniz  ya da bitmeyen konularınız varsa tamamlanabilir. Üzerine sorular çözülebilir. Özellikle ALES  tipi sorular çözün. Deneme sınavlarını gerçek sınav gibi ciddiye alın. Değişik ETÜT  merkezlerinin sınavlarına girmeye çalışın.   Bütün bunları bir amaç için yapıyorsunuz. O amaca ulaştığınızda  hepsi bitecek.


BAŞARI İLE BAŞARISIZLIK AYNI ÇİZGİDE YOL ALIR.

BAŞARI YOLUN SONUNA KADAR PES ETMEYENİNDİR.

27/05/2018

Bilsen ŞAHİN

EĞİTİM DANIŞMANI ÖĞRENCİ KOÇU

 

Etiketler : SINAV
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.