Seven: Pehlivanlarımızın isimlerini sokaklara vererek yaşatalım

SAMSUN HABER Haber Girişi : 31 Ağustos 2021 23:16
Seven: Pehlivanlarımızın isimlerini sokaklara vererek yaşatalım
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arşt. Yazar ve aynı zamanda Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu kitabının yazarı Ahmet Seven Kırkpınar Başpehlivanlarımızdan Şaban Yılmaz ve Fatih Atlı ile Samsun Sevgi Kafe'de sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arşt. Yazar ve aynı zamanda Türk Güreşinin Sembolü Yaşar Doğu kitabının yazarı Ahmet Seven Kırkpınar Başpehlivanlarımızdan Şaban Yılmaz ve Fatih Atlı ile Samsun Sevgi Kafe'de sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

SEVEN: BAŞPEHLİVANLARIMIZIN İSMİNİ SOKAKLARA PARKLARA SPOR SALONLARINA VEREREK YAŞATMALIYIZ

Ahmet Seven: " Kırkpınar Başpehlivanlarımızdan Şaban Yılmaz ve Fatih Atlı er meydanlarının vazgeçilmez pehlivanları arasındadır. Her ikisi de örnek sporculuğu ahlakı centilmenliği ile gururumuz olmuştur. Onlar Atasporumuzun temsilcileridir. Samsunumuzun yetiştirdiği biricik evlatlarıdır. Samsun Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar Doğu'nun memleketi olarak ülkemizde özellikle güreş alanında önemli bir yere sahiptir. Güreşçilerimizi seviyoruz. Güreşe ve pehlivanlarımıza gereken ilginin gösterilmesini istiyoruz. Her yıl katıldıkları onlarca güreşte Samsunumuzun adını ülkemizin dört bir yanında tanıtan Pehlivanlarımızın isimlerini sokaklara parklara caddelere isimlerini vererek yaşatmalıyız. Buradan ilgililerimize de sesleniyorum. Spor salonlarına  pehlivanlarımızın resimlerini asarak daha çok tanınmalarını sağlayalım" diyerek konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.