• İHSANBAŞKAN

Samsunda Yaşar Doğu'yu Anma Programı düzenlendi

SAMSUN HABER Haber Girişi : 08 Ocak 2022 21:46
Samsunda Yaşar Doğu'yu Anma Programı düzenlendi
Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu YAŞAR DOĞU vefatının 61.yılında Kavak Dernekler Federasyonu toplantı salonunda düzenlenen bir programla anıldı. Program çerçevesinde Arş. Yazar Ahmet Seven “Yaşar Doğu’yu anlamak” konulu bir konferans verdi.

Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu YAŞAR DOĞU vefatının 61.yılında Kavak Dernekler Federasyonu  toplantı salonunda düzenlenen bir programla anıldı. Program çerçevesinde Arş. Yazar Ahmet Seven “Yaşar Doğu’yu anlamak” konulu bir konferans verdi.


Kur’an Tilaveti ile başlayan programda Ka-def Genel Başkanı Bayram Erişgin, Kavak Belediye Başkan Vekili Mustafa Sarıoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş birer konuşma yaptılar. Sunumunu emekli eğitimci Bahri Çakır’ın yaptığı programda Yaşar Doğu’nun kitabının yazarı Ahmet Seven ”Yaşar Doğu’yu anlamak” adlı konferans verdi.


Seven: “Şahsında topladığı ağırbaşlı, alçak gönüllü, cesur, yiğit ve yardımsever tavırlarıyla öne çıkan Yaşar Doğu hem bileğine, hem de yüreğine karşı kuvvetliydi. Gözü ve gönlü pekti. Samimi ve dürüsttü. Özüyle sözü birdi. Yalanı ve riyası yoktu. Din, Vatan Millet ve Bayrağına bağlılık, ona kuvvet ve güven kazandırmıştı. Haksızlık karşısında suskun kalmaz, susanları da sevmezdi. Çok konuşmaz fakat konuşunca yerinde konuşurdu. Muhatapları onun her sözünü dikkatle dinler, yerine getirmiş olmanın sevincini yaşardı.


     Yakın Güreş tarihimizi tahlil edenlerin Yaşar Doğu’dan evvel ve Yaşar Doğu’dan sonra diyerek iki bölümde inceleme yapmaları yerinde bir tespittir. Onun vefatıyla ‘Yaşar öldü Türk Güreşi öldü’ söylentileri de üzerinde durulması gereken bir gerçeğin altını çizmektedir.


     Her milletin gücünü temsil eden efsanevi kahramanları vardır. Rusların Aleksandr Medvedi, Pakistanın Kalası, İranlıların Gulam Rıza Tahtisi olduğu gibi. Bu manada Türk Milletinin gücünü temsil eden kahraman da Yaşar Doğu’dur. Yaşar Doğu gençliğinde rol modelidir” diyerek konuştu.


Çok sayıda davetlinin yer aldığı programda Güreş sporumuza katkılarından dolayı Kırkpınar Pehlivanlarımızdan Şaban Yılmaz, Mehmet Dombay, Milli Güreşçilerimizden Ahmet Binici, Burak Aker, Seydahmet Aker ve Kavak Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Tunsel Aslankoç’a teşekkür plaket verildi. 


Program sonunda Ahmet Seven okurlarına Yaşar Doğu kitabını imzaladı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.