• İHSANBAŞKAN

Samsunda azmin zaferini yazan kadın: Hacer Gül

SAMSUN HABER Haber Girişi : 01 Eylül 2021 11:15
Samsunda azmin zaferini yazan kadın: Hacer Gül
Birçok Başarı Belgesine sahip olan Hacer Gül, halen belediyenin Çözüm merkezindeki görevini aynı heyecanla yapmaya devam ediyor

Samsunda azmin zaferini yazan kadın


Belediyeye 38 yaşında ilkokul mezunu bir temizlik işçisi olarak giren bir işçi, 47 yaşında üniversiteden mezun oldu.


2008 ve 2009 yıllarında açılan  ‘Hasta ve Yaşlı Bakımı’ kurslarına katılarak belgeler alan Hacer Gül isimli 2 çocuk annesi bir kadın, aynı yıl belediyenin ‘Evde Yaşlılara Bakım’ hizmet alım ihalesiyle işe girdi. Lise mezunu arkadaşlarıyla çalışırken onlara gıpta edip okumaya karar verdi.


2011 yılında açıktan ortaokul bitirme sınavlarına girdi. Bu arada işine dört elle sarılan Hacer Gül, işden  fırsat buldukça derslerine çalıştı ve Ortaokul sınavlarını başarıyla geçti.


Ardından Çıraklık Eğitim Merkezine müracaat etti. 8 ay Eğitim gördü ve Aşçı Yardımcısı belgesi aldı.


Motor tutku olan kadın, 2013 yılında Sürücü Ehliyetini aldı.


Büyük zevk alarak kurs ve eğitimlerine devam ettikçe kendine güveni geldi ve Açık liseye kayıt yaptırdı. Derslerini takip ederken hem çalıştı hem okudu. 2015 yılında mezun oldu.


Belediye onu Sanat Merkezinde Başkanlık protokolüne görevlendirdi. Halis Demir Çok amaçlı protokol Salonunun da birlikte yürüttü. Gece gündüz demeden yoğun çalışma temposuna ayak uydurdu.


Ancak bu yoğun çalışma temposuna rağmen okumaktan geri durmadı. Belediyedeki görevine devam ederken Üniversite sınavlarına girdi ve başardı. İlahiyat Fakültesine kayıt yaptırdı.


Üniversite eğitimi devam ederken Aşçı Ustalık belgesi için müracaat etti. Ardından Usta Öğreticilik belgesini aldı.  Bu belgeleriyle Canik Halk Eğitim Merkezinde bir dönem Aşçılık kursu açtı.


Üniversite eğitimini bırakmadı. 2020 yılında 47 yaşındayken İlahiyat fakültesinden mezun oldu.


Aynı yıl yasal hakkını kullanarak İsim değişikliği talebinde bulundu. Hacıhanım olan ismini Hacer olarak düzelttirdi.


Birçok Başarı Belgesine sahip olan Hacer Gül, halen Samsun Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezindeki görevini aynı heyecanla yapmaya devam ediyor… 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Nezaket uzun 01 Eylül 2021 00:00

    Helal olsun daha nice basarılarının devamını görmek nasip olsun insallah.