• İHSANBAŞKAN

Samsun'da Sarıkamış Harekatının 100.yılında yürüdüler

SAMSUN HABER Haber Girişi : 04 Ocak 2015 23:15
Samsun'da Sarıkamış Harekatının 100.yılında yürüdüler
Samsun'da Sarıkamış Harekatının 100. yılında yürüyüş yapıp Sarıkamış Şehitlerini yad eden vatandaşlar İlkadım Belediyesi tarafından sıcak çorba ikram edildi.
GENÇLİK ECDADINI UNUTMADI
Samsun'da Sarıkamış Harekatının 100. yılında yürüyüş yapıp Sarıkamış Şehitlerini yad eden vatandaşlara İlkadım Belediyesi tarafından sıcak çorba ikram edildi. 
Samsun'da, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü düzenlendi.
Sarıkamış harekatının 100. yılında 90 bin şehidi anma etkinliklerikapsamında Samsun'da tören ve yürüyüş düzenlendi. Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende İstiklal'nı çalan Samsun Büyükşehir Belediyesi bandosuna doğru bir sokak köpeğinin havlaması bando ekibine zor anlar yaşattı. Görevliler tarafından köpek tören alanı dışına çıkarıldı. Törene, Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Güven Özyurt, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, gaziler, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı önünden 100 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ile yürüyüş düzenlendi. Cumhuriyet Caddesi üzerinde başlamayan yürüyüş sırasıyla Lise Caddesi, İstiklal Caddesi ve 19 Mayıs Bulvarı üzerinden Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, "Bugün 100'üncü yılını anma bahtiyarlığını yaşadığımız Sarıkamış trajedisinin yıldönümü. Türkiye'nin bütün illerinde şuanda içinde bulunduğumuz yürüyüş ve toplantılar yapılıyor. En görkemlisi de Sarıkamış'ta. Soğuk kış koşullarında soğuktan açlıktan hastalıktan 90 bine varan şehidin oluştuğu bir trajediden bahsediyoruz. Öyle bir asır ki hemen akabinde üç ay sonra Osmanlı ordusu Çanakkale'de bir kahramanlık destanı yazmış. Bugün Sarıkamış harekatında şehit olan, gazi olan bütün evlatlarımızı, dedelerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz" dedi.
Cemre Sena Aydın isimli bir öğrenci, Sarıkamış'ı konu alan bir şiir okudu. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sarıkamış'ı konu alan sinevizyon gösterimi ile devam eden etkinlikte, İl Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık, Sarıkmaş'ta donarak şehit olan askerler için dua etti. Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Samsun'da bulunan liseli öğrencilerin Sarıkamış'ı konu alarak yazdığı makalelerin bulunduğu kutuyu Sarıkamış'a ulaştırılmak üzere PTT Başmüdürü Adnan Sert'e teslim etti.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.