• İHSANBAŞKAN

Samsun Valisinden Basına kahvaltı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 08 Kasım 2014 09:54
Samsun Valisinden Basına kahvaltı
Samsun Valisi İbrahim ŞAHİN Samsun Yelken Kulüp'de düzenlenen kahvaltıda Samsun'da bulunan yaygın ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.

SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN BASIN MENSUPLARIYLA YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ.

GÖNÜL NE KAHVE İSTER NE KAHVEHANE GÖNÜL MUHABBET İSTER GERİSİ BAHANE...

Samsun Valisi  İbrahim ŞAHİN Samsun Yelken Kulüp'de düzenlenen kahvaltıda Samsun'da bulunan yaygın ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Vali İbrahim ŞAHİN, Valiliğimizce düzenlenen kahvaltı programında Samsun'da bulunan yaygın  ve yerel basın temsilcileri ile tanışarak sohbet etti.

AYNI DİLİ KONUŞABİLİRİZ

Vali ŞAHİN kahvaltı programı sonrasında yaptığı açıklamasında, ''Değerli konuklar, öncelikle katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu kahvaltı programımız öncelikle bana sizleri daha iyi tanıma fırsatı sağlayacak. Hepinizin bildiği gibi Samsun Valiliği görevimden önce binlerce kişilik bir basın ordusuna sahip olan TRT Genel Müdürlüğü görevindeydim. O bakımdan bende sizlerden biriyim. Bu bakımdan birbirimizi çok iyi anlarız.

Bu günkü toplantımızı yapma nedenimiz bir ayağı da  karşılıklı fikir alış verişinde bulunarak Samsun medyasını nasıl daha iyi yerlere taşırız konusudur. Sadece Samsun'a özgü kalmayıp, Samsun'un güçlü medyasını bölgesel, hatta global medya araçları haline nasıl getirebiliriz. Ben bu bunları konuşalım istiyorum. Basın camiasının içinden gelen biri olarak sizler için bir fırsat olduğumu düşünüyorum. Samsun'da İletişim Fakültesinin de olduğunu dikkate alarak, medya sektörünün ulusal basınında ötesinde çevre ülkelerini de içine alacak düzeyde, global anlamda nasıl büyütürüz. Bunu biraz konuşup tartışmak istiyorum.

Biz artık beraber bu şehirde hizmet vereceğiz. Ben Samsun'da göreve başladığım günden itibaren ilimizin gelişmesine yönelik birkaç konuyu ana başlıklar altında kendimce gündeme taşımaya çalışıyorum. Bunlardan bir tanesi markalaşmadır. Sizlerin de çok ciddi katkıları ile Samsun'un gerek şehir olarak, gerekse Samsun'da üretilen ürünlerin marka ürün haline getirilmesi gerekiyor. Çünkü yaşadığımız dünyada ürettiğimiz ürünleri marka haline getirip satarsak o ürünün daha pahalıya satıldığını görüyoruz.

MEDİKAL CERRAHİ ALETLER ÜRETİLMESİ ŞANS

Samsun'un ikinci önemli konusu da medikal cerrahi aletler üretimi. Bu aletler dünyada Pakistan, Almanya ve Türkiye'de üretiliyor. Ülkemizde de en çok üretim Samsun'da yapılıyor. İlimizde şu an 13 bin farklı medikal aletin üretimi yapılıyor. Biz Bafra OSB Müteşebbis Heyeti toplantısında geçtiğimiz günlerde bir karar aldık. Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nin ikinci etabını medikal aletler organize sanayi bölgesi yapılmasına karar verdik ve bu konuda çalışmalara başladık. İnşallah orada binlerce marka değeri yüksek ürünlerin üretimini gerçekleştireceğiz.

Samsunla ilgili öne çıkarmaya çalıştığım başlıkların üçüncüsü de turizm konusudur. Samsun'da o kadar çok turizme elverişli alanları olmasına rağmen turizm konusunda bulunduğu yerin şu an çok gerisinde. Samsun'da sağlık turizminin öne çıkarılması gerekiyor. Bu konudaki fikrimin karşılık bulduğunu düşünüyorum. Çünkü Samsun 9 tane özel hastanesi olan bir kent. Eskiden biz Avrupa'ya tedavi amaçlı hasta gönderiyorduk. Son yıllarda ülkemizde sağlık alanında yapılan büyük yatırımlar ile artık avrupa ve dünyanın çeşitli ülkelerinden insanlar tedavi amaçlı ülkemize geliyor. Tedavi için ülkemize gelen bu insanları bizim yapacağımız çalışmalarla ilimize getirmemiz gerekiyor. Samsun'da bulunan sağlık kuruluşlarından dolayı bu konuda mesafe alınabileceğini düşünüyorum.

Samsun'la ilgili öne çıkarmaya çalıştığım başlıkların dördüncüsü de ulaşım ve lojistik sektörüdür. Karadeniz kıyısında dört ulaşım aksını bünyesinde barındıran tek şehir Samsun'dur. Demiryolu, karayolu, havayolu ve deniz yolunun Karadeniz bölgesinde bulunduğu tek şehir Samsun'dur. Bu ulaşım akslarına beşinci bir yol olarak da enerji yolunu ekleyebiliriz. Bilindiği gibi mavi akım boru hattı ilimizden geçiyor. Bu bakımdan coğrafi konum olarak ilimiz çok önemli bir yere sahiptir. Bunu da dikkate almamız gerekiyor. Samsun'da bir lojistik merkez kuruluyor. Lojistik köy projesini çok önemsiyorum. Lojistik konusunda önümüzdeki 10 yılı şimdiden iyi konuşlandırırsak bu anlamda ilimiz önemli bir cazibe merkezi olur.

Samsun iki büyük tarım alanına sahip ovanın ortasında kurulmuş bir şehir. Biz bu ovalarda katma değeri yüksek tarım ürünleri üretmemiz ve dünyaya pazarlamamız gerekiyor. Bizim tarım ürünlerini üretmemizin yanında,  tarımda ürünlerin üretiminde dünyada öne çıkan ülkeler gibi hibrit tohum üretimi gibi konularda çalışmalar yapmamız gerekiyor.

Samsun'da çok güçlü bir medya var. Biz ilimizde medya olarak yaptığımız bir çalışmayı yalnız Samsun ölçeğinde değil, diğer şehirlere ve yurt dışında nasıl açarız. Bu tür toplantılarda hep beraber bu konuları ortaya koymamız gerekiyor. Yapacağımız çalışmalarla Samsun medya alanında bir ekol olabilir mi, marka çıkarabilir mi, marka olabilir mi bunları konuşup tartışmamız gerekiyor. Bu gelişimi hep beraber başarabiliriz diye düşünüyorum.

Ben geniş bir katılım ile davetimize icabet ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile sizleri yakından tanıma fırsatı buldum. Daha sık ve olabildiğince medyadaki meselelerin tartışıldığı toplantılarda görüşmek üzere sizlere sevgilerimi, saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum. ''dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.