Samsun Teknopark İnşaatı Hızlı İlerliyor

TARİH Haber Girişi : 12 Temmuz 2012 22:21
Samsun Teknopark İnşaatı Hızlı İlerliyor
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Prof. Dr. Hasan Gümüş, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, Samsun Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ve O
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Prof. Dr. Hasan Gümüş, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, Samsun Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ve OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk eşliğinde, OMÜ Kurupelit Kampüsünde yapımı devam eden Samsun Teknopark’ın inşaat alanında bir dizi incelemelerde bulundu.
 
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan incelemeler sırasında yüklenici firma EŞ-SA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanları Servet Akgüner ve Erdal Şahin’den inşaatla ilgili bilgi aldı. Akgüner ve Şahin, 4.500 metrekare kapalı alana sahip olan ve içerisinde yaklaşık 40 firmayı barındıracak olan teknopark inşaatının öngörülenden çok daha hızlı ilerlediğini, bir kaç ay içerisinde kaba inşaatı bitirebileceklerini ve hatta ödenek konusunda sıkıntı yaşanmaması durumunda bu yılın sonunda anahtar teslimi de yapabileceklerini belirttiler.
 
Samsun Teknopark A.Ş. inşaatının normal teslim tarihinin 2014 yılı olduğunu belirten Rektör Akan “Zaten geç kalmış olan Teknopark bir an önce Samsun’a kazandırılmalıdır. Bu nedenle bu yıl inşaat çalışmalarının bitirilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Teknopark’ın resmi açılışını 2013 yılında yapmak istiyoruz.” dedi. Rektör Akan, inşaat çalışmalarının zamanından önce bitirilebilmesi için gerekli maddi desteğin sağlanabilmesi amacıyla, Samsun Teknopark A.Ş.’nin OMÜ’yle birlikte ortakları olan; Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odasının desteklerinin şart olduğunun da altını çizdi. 6 ay gibi kısa sürede teknopark inşaatının geldiği aşamanın sevindirici olduğunu söyleyen Rektör Akan, inşaat aşamasının önemli olduğunu ancak teknoparkın şehre, sanayiye ve üniversiteye katkısının, teknopark faaliyete geçtikten sonra gerçek manada anlaşılabileceğini belirtti. Çalışmaların bu aşamaya gelmesinde ve bundan sonraki faaliyetlerde katkı sağlayacaklara teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, beraberindekilerle teknoloji geliştirme bölgesinden ayrıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.