SAMSUN BÜYÜKŞEHİRE YAŞAR DOĞU TABELASI TALEBİ

SAMSUN HABER Haber Girişi : 28 Şubat 2021 12:48
 SAMSUN BÜYÜKŞEHİRE YAŞAR DOĞU TABELASI TALEBİ
Samsunlu vatandaşlar ve güreşseverler Türk Güreşinin Sembolü Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu adına tabela yapılmasını istiyor.
SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN YAŞAR DOĞU TABELASI TALEBİ

Samsunlu vatandaşlar ve güreşseverler Türk Güreşinin Sembolü Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu adına tabela yapılmasını istiyor. 

"Türk Güreşinin Sembolü YAŞAR DOĞU'nun memleketine hoşgeldiniz yazılı tabelaların şehre büyük heyecan kazandıracağını ifade eden Samsunlular "Yaşar Doğu hem Türk Güreşinde hem de Dünya güreşinde büyük bir yere sahiptir. Böyle bir değerin bugüne kadar tabelalarda yer almamış olması büyük bir eksikliktir. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in konuya sıcak bakacağından ve layıkıyla yerine getireceğinden kuşkumuz yoktur" diyorlar.

GÜREŞ VE SPOR KENTİNE YAKIŞIR 

Yaşar Doğu hakkında kapsamlı bir kitap yazarak güreş tarihine giren kitabın yazarı Arş Yazar Ahmet Seven'de konuyla ilgili olarak; " Yaşar Doğu ülkemizin gururudur. Samsunlu hemşehrileri olarak şehrimizin giriş ve çıkış güzergahlarında  tabelalarda yer alması yerinde olacaktır. Bu anlamda şehrimize büyük bir ivme kazandıracağından da kuşkum yoktur. Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Demirin bu konuda gerekli çalışmayı gerçekleştireceğine inanıyorum. Aynı zamanda Samsunun güreş şehri olduğu da unutulmamalıdır. Bu tabela bu varlığı da temsil edecektir" diyerek konuştu. 

Öte yandan tabela talebinin sosyal medyada da yoğun ilgi görmeye devam ettiği görülüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.