• İHSANBAŞKAN

Prof. Dr. Gazanfer Doğu ile Kırkpınar Güreşleri üzerine

SPOR Haber Girişi : 09 Temmuz 2021 23:40
Prof. Dr. Gazanfer Doğu ile Kırkpınar Güreşleri üzerine
Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu ile Yaşar Doğu'nun Hayatı Kitabının yazarı Ahmet Seven sohbet için biraraya geldikleri Samsunda 660. Tarihi Kırkpınar Güreşlerini değerlendirdiler.
Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu ile Yaşar Doğu'nun Hayatı Kitabının yazarı Ahmet Seven sohbet için biraraya geldikleri Samsunda 660. Tarihi Kırkpınar Güreşlerini değerlendirdiler.

GAZANFER DOĞU: KIRKPINAR BU MİLLETE EMANETTİR

Kırkpınar Güreşlerinin büyük bir değer olduğunu ifade eden Prof. Dr. Gazanfer Doğu aralıksız yapıldığını ifade ettiğimiz Kırkpınar Güreşleri bu yıl çok güzel bir katılımla gerçekleşmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Doğu  yılında pandemi nedeniyle geçen yıl (2020) yapılamayan güreşlerin 660 yıllık Kırkpınar Tarihinde gerçekleşmeyen tek güreş olarak görüldüğünü de dile getirerek : "Keşke şartlara uyularak az sayıda pehlivanın katılımıyla da olsa yapılabilse idi. Bu gönlümüzde bir ukde olarak kalacaktır. Kırkpınar bugüne kadar Türklüğün örf ve adetinden ödün vermeden gelenek ve göreneklerimize bağlı kalarak yapılmıştır. Bundan sonra da aynı şekilde yapılmasını temenni ediyorum. Böyle bir organizasyon böyle bir gelenek dünyada tektir. O da bizim milletimize aittir. Sarayiçinde güreş tutan pehlivanlarımıza, güreşseverlerimize ve bu camianın yanında olanlara teşekkür ediyor Samsundan selamlarımı iletiyorum" diyerek konuştu. 

Yaşar Doğu'nun Hayatı Kitabının yazarı Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'de kıymetli dost ve ağabeyim Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar Doğu'nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu ile zaman zaman bir araya gelip saatler süren güreşe dair sohbetler yapıyoruz. Bugün de bir araya gelerek şu anda Edirne Sarayiçinde yapılmakta olan 660. Tarihi Kırkpınar Güreşleri hakkında sohbet ettik. Kendisine teşekkür ediyorum dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.