• İHSANBAŞKAN

Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, 95 yaşında vefat etti

GENEL Haber Girişi : 23 Aralık 2021 12:55
Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, 95 yaşında vefat etti
Sanat dünyası, sabah saatlerinde gelen acı haberle sarsıldı. Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, 95 yaşında hayatını kaybetti.

Sanat dünyası, sabah saatlerinde gelen acı haberle sarsıldı. Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, 95 yaşında hayatını kaybetti. Yavaşca'yı tedavi gördüğü hastanede Cumhurbaşkanı Erdoğan da ziyaret etmişti.

Türk müziğinin en önemli bestecilerinden biri olarak görülen Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, 95 yaşında vefat etti. TRT Müzik Koordinatörü Kenan Bölükbaş, usta sanatçının vefatını sosyal medya hesabından, "Sanatkar, icracı, bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca, bugün hayata gözlerini yumdu. Allah rahmet eylesin" ifadeleriyle duyurdu. Cumhurbaşkanlığı klasik Türk müziği ses sanatçısı İbrahim Suat Erbay da "Türk müziğinin bir devri daha bitti. Türk musikisinin önde gelen fem-i muhsinlerinden Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça hocamızın irtihal haberini aldım. Sevenlerine baş sağlığı diliyorum" dedi.



Ankara Devlet Türk Müziği Korosu da Twitter hesabından, "Türk Müziğinin en önemli besteci, ses sanatçısı, duayen hocası Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça hocamız hakkın rahmetine kavuşmuştur." açıklamasını yaptı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.