• İHSANBAŞKAN

OMÜ Şair Cahit Koytak'a fahri doktora unvanı verdi

SAMSUN HABER Haber Girişi : 25 Ekim 2014 11:33
OMÜ Şair Cahit Koytak'a fahri doktora unvanı verdi
Şair Cahit Koytak Fahri doktora ünvanına layık görüldü
Şair Cahit Koytak Fahri doktora ünvanına layık görüldü

OMÜ Şair Cahit Koytak'a fahri doktora unvanı verdi.
OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen 'Fahri Doktora Takdim Töreni'ne; Cumhuriyet Başsavcısı Erol Tosun, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Osmanoğlu, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Baro Başkanı Necat Anıl, Milli eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Dinçer Ateş, rektör yardımcıları, akademik personel, davetliler ve öğrenciler katıldı.
Prof. Dr. Burhanettin Tatar, Doç. Dr. Ahmet Çakır, Doç. Dr. Can Karahan ve Öğrt. Görevlisi Emre Pınarbaşı tarafından gerçekleştirilen Türk müziği dinletisi ile başlayan törende, Şair Cahit Koytak'ın özgeçmişinin ve OMÜ Senatosu'nun gerekçeli kararının okunmasının ardından, Rektör Akan, Şair Cahit Koytak'a fahri doktora belgesini sunarak cübbesini giydirdi. Senatonun kararına göre fahri doktora unvanı Koytak'a; "Estetik hazzın ve/veya farklı ideolojilerin edebi düşünceye tahakküm ettiği postmodern dünyada, Türk şiirine dünyayı açık uçlu olarak yeniden yorumlama imkanını göstermesi ve hem şairi hem de okurlarını yüzleşme etiği bağlamında özgürleşme ve sorumluluk üstlenmeye davet çabaları" gerekçesiyle verildi.
ŞAİR CAHİT KOYTAK KİMDİR?

Cahit Koytak (d. 1949, Erzurum), şair, çevirmen. 1973'te İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Fakültesi'ni bitirdi. Serbest ticaretle uğraştı.

1973 yılında mezun olmasından sonra, kısa bir süre mühendislik yaptı ve ardından serbest ticarete başladı.

Şiirleri ilk olarak Sezai Karakoç'un Diriliş Dergisi'nde yayımlandı. 1988'de Türkiye Yazarlar Birliği tarafından "yılın mütercimi" seçildi.

1 Haziran 2009 gününden bu yana Taraf gazetesinde haftada bir (Pazartesi günleri) YOKSULLAR VE SİVİLLER İÇİN TEZLER başlığı altında şiir yayınlamaktadır. 2009 yılında, Pınar Yayınları'ndan 'GAZZE RİSALESİ' isimli şiir kitabı, 2010 yılında, Timaş Yayınları'ndan, 3 cilt halinde, toplam 1100 sayfayı aşan, 'YOKSULLARIN VE ŞAİRLERİN KİTABI' isimli şiir kitabı, Ocak 2011 de yine Timaş Yayınları'ndan ilk kitabı 'İLK ATLAS'ın genişletilmiş baskısı çıktı.

2011 yılı içinde yine Timaş Yayınları'nda, şairin, 'YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN METAFİZİK', 'CAZIN IRMAKLARI' ve 'ŞEN MANEVİYAT' isimli 3 şiir kitabının yayını planlanmaktadır.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.