• İHSANBAŞKAN

OMÜ DERS BAŞI YAPTI

TARİH Haber Girişi : 17 Eylül 2012 21:02
OMÜ DERS BAŞI YAPTI
OMÜ Tıp Fakültesi 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı açılışı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Mavi Salon’da verilen ilk dersle başladı.
OMÜ Tıp Fakültesi 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı açılışı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Mavi Salon’da verilen ilk dersle başladı. İlk ders, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden konuk öğretim üyesi Prof. Dr. Muharrem Yazıcı tarafından verildi.  

Açılışa; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcıları , Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Samsun Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, “Tıp Fakültesi gerçekten önemli bir fakültedir. Sizler de Türkiye’nin önemli bir üniversitesinin, önemli bir fakültesinde öğrenci oldunuz. Tıp Fakültesi 300 öğretim üyesi, 500 uzmanlık ve doktora öğrencisi ile birlikte, 1.238 öğrenci ile hizmet vermektedir. Aramıza yeni katılan öğrenci arkadaşlarımızı, ailelerini ve onlara bu zorlu süreçte destek olan herkesi tebrik ediyorum.” diyerek, genç hekim adaylarının içlerindeki insan sevgisini, coşkuyu ve özveri duygusunu yitirmeden uzun eğitim maratonunu başarıyla tamamlayacaklarına inandığını ifade etti.

Kendi yaşadığı hekimlik deneyimlerinden yola çıkarak öğrenciler için gelecek yıllarda mesleki hayatlarında yol gösterici ipuçları veren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan konuşmasında,  “ Tıp eğitimi zor bir eğitimdir ve özellikle bizim fakültemizde biraz daha zordur. Son yıllarda ciddi başarılar elde ettik. Fakülte yönetimini ve öğretim üyelerimizi kutluyorum. Tıp Fakültesi; İstanbul, Ankara gibi çok köklü fakültelerden sonra, her alanda yetişmiş, nitelikli 300’e yakın öğretim üyesi ile öğrenci başına düşen öğretim üyesi sayısının en yüksek olduğu fakültedir. Eksiksiz bir fakültede alacağınız eğitim için sizi şimdiden kutluyorum.” şeklinde konuştu.

“Sizler seçilmiş bir grupsunuz. Hekim, hekim olmalı ama önce en hasından insan olmalı.” diyen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Muharrem Yazıcı öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada,  “Hepinizin bu sıfatları hak eden birer hekim olacağına inanıyor, eğitim hayatınızda başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından T.C. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve Samsun İl Tabip Odası tarafından sırasıyla Türkçe Tıp ve İngilizce Tıp programına ilk üç sırada yerleşen genç hekim adaylarına steteskop hediye edilerek başarıları ödüllendirildi. Tıp fakültesi birinci sınıf öğrencilerine hekimlik önlüklerinin öğretim üyelerince giydirilmesinin ardından açılış töreni sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.