• İHSANBAŞKAN
SAMSUN HABER Haber Girişi : 29 Temmuz 2021 12:23

O Belediye hakkında soru önergesi verdi

O Belediye hakkında soru önergesi verdi
Belediyeye ait çöp kamyonunun, atıkları mera alanına boşalttığını ve iş makinesiyle de çöplerin üstünü kapatmış

19 Mayıs Belediyesi diğer Belediyeleri de zan altında bıraktı.


USTA’DAN MERA ALANINA ÇÖP DÖKEN 19 MAYIS BELEDİYESİ İÇİN SORU ÖNERGERSİ

 

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Erhan Usta 19 Mayıs’ta belediyesi tarafından mera alanına dökülen çöpler için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi.

 

Geçtiğimiz günlerde, Samsun 19 Mayıs Belediyesi mera alanına plastik, metal ve evsel atıklar gömdüğü haberleri basında yer bulmuştu.

 

Usta; belediyeye ait çöp kamyonunun, atıkları mera alanına boşalttığını ve iş makinesiyle de çöplerin üstünü kapattığını söyledi.

 

Belediyenin yaptığını açıklamaya verdiği önergede yer veren Usta, “Belediye tarafından yapılan açıklamada; bir yanlışlık olduğu, o bölgenin sadece Kurban Bayramı’nda hayvansal atıkların atılması için hazırlandığı ve 2 personel hakkında idari işlem başlatıldığı belirtilmiştir. Ancak daha sonra yapılan incelemelerde, daha derinlerde de çöpler olduğu tespit edilmiştir” dedi.

 

Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Samsun İl Müdürlüğü tarafından birtakım girişimlerde bulunulduğu ancak işin sorumluları hakkında yapılan tahkikatın yetersiz olduğundan bahseden Usta, Bakan Kurum’a işte bu soruları sordu:

 

Bu mera ne kadar süredir çöp alanı olarak kullanılmaktadır?

Bölgeye verdiği zararın tespitine ilişkin bakanlığınızca teknik bir çalışma yapılmış mıdır?

Bakanlığınız tarafından, 19 Mayıs Belediyesinde hem belediye başkanı hem de idareciler nezdinde bir soruşturma başlatılmış mıdır?

Etiketler : Belediye
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.