• İHSANBAŞKAN

MEMUR-SEN BAŞKANI GÜNDOĞDU NET KONUŞTU

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 05 Temmuz 2014 10:32
MEMUR-SEN BAŞKANI GÜNDOĞDU NET KONUŞTU
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdikleri iftar programında konuşan Gündoğdu, üye sayılarının 762 bin 650'ye yükseldiğini belirterek, bunun, Kamu-Sen ve KESK'in toplamından en az 70 bin daha fazla olduğunu söyledi. 

Sevinçli haberler yaşanılan bu günlerde paralel medyanın da tam hedefinde olduklarını ifade eden Gündoğdu, yazılı basında Memur-Sen'le ilgili haksız eleştirilere yer verildiğini anlattı.

Kendileriyle ilgili yapılan haberlerle ilgili tekzip gönderdiklerini belirten Gündoğdu, şöyle devam etti: 

"Yaptıkları suçlamaların çok üzerinde durmaya değer olduğunu düşünmüyoruz. 'Zam yüzde 3'ün altında kaldı, enflasyonun altında ezildi' haberleri var. 6 aylık enflasyon ne kadar; 5.70. Nasıl oluyor zam yüzde 3'ün altında kalıyor  Bundan sonra resmi tekzibi yaptık. Hizmetliye gelen zam yüzde 24, milletvekiline gelen zam yüzde 2, enflasyonu neye göre belirleyeceksiniz  Ayrıca 850 bin öğretmene 150 TL ek ödeme aldık. Dolayısıyla taban aylık dar gelirliyi gözeten ve piramidin tabanına çalışan bir aylık sistemidir." 

Gündoğdu, 17 Aralık sürecine de değinerek, "Neden hedef alındık sorusunun cevabını 17 Aralık'ta aramak lazım. Vesayetin her türlüsüne karşıyız. '17 Aralık da küresel bir operasyondur' çağrısını yaptık" ifadelerini kullandı. 

''GÖRÜNEN O Kİ CUMHURBAŞKANI BELLİ''

Gündemde cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu belirten Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanı seçiminde oy oranını icraatlar ve vaatler belirleyecek. Oy oranını diyorum, görünen o ki cumhurbaşkanı belli. Sorulması gereken birkaç soru var. Bu adaylar çözüm süreci hakkında ne düşünüyor  Vesayetle mücadelede, Ergenekon, Balyoz, dışarıda küresel vesayete karşı ne düşünüyorlar  Batı'nın çifte standardına karşı ne düşünüyorlar  Bugüne kadar hangi duruşu sergilediler. Nasıl bir Türkiye ve nasıl bir dünya istiyorlar"

EKMELEDDİN'E 'MESCİD-İ AKSA' ELEŞTİRİSİ

CHP ve MHP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu eleştiren Gündoğdu,"İsrail'in baskı uyguladığı Mescid-i Aksa gibi bir meselede bile 'tarafsız olacağım' deniyorsa, bu 1950 model bir Türkiye özlemi ortaya koymaktır. Ben bu çatı adayın milletin çatısının adayı olamayacağını düşünüyorum" diye konuştu. 

İftara, gazeteciler ve sendika temsilcileri katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.