LOKMAN HEKİMİN SIRRI BULUNDU: ZEYTİNYAĞI

SAĞLIK Haber Girişi : 22 Eylül 2014 09:49
LOKMAN HEKİMİN SIRRI BULUNDU: ZEYTİNYAĞI
Tıpkı portakalı sıkıp suyunu içebildiğimiz gibi zeytini de sıkıp yağ olarak kullanıyoruz. Tarih, zeytinyağı üretimine ilişkin en belirgin izlerin Akdeniz'in tam ortasındaki Girit Medeniyeti'ne, M.Ö. 4500 yıllarına dek uzandığını göstermektedir.

Tıpkı portakalı sıkıp suyunu içebildiğimiz gibi zeytini de sıkıp yağ olarak kullanıyoruz. Tarih, zeytinyağı üretimine ilişkin en belirgin izlerin Akdeniz'in tam ortasındaki Girit Medeniyeti'ne, M.Ö. 4500 yıllarına dek uzandığını göstermektedir. 

ÖLÜMSÜZ AĞAÇ

Bir zeytin ağacının ortalama ömrü 300-400 yıldır, ancak 3 bin yaşında zeytin ağaçlarına da rastlanmıştır. Bu nedenle zeytin ağacının adı mitoloji ve botanikte "ölümsüz ağaç"tır.

Her zeytinyağının kendine has renk, koku ve tadını aynen koruyabilme süresi ortalama 1,5 senedir, bekledikçe "bozulmasa" da, aromasını yavaş yavaş yitirir, giderek rengi açılır,tadi acir. Mideyi rahatsiz eder.

LOKMAN HEKİMİN ARADIĞI ÖLÜMSÜZLÜK İLACI: ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağının faydaları saymakla bitmez?.

  1. Kandaki kolesterol miktarını kontrol ederek damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olmaktadır. Kalp ve damar sağlığımıza olumlu etkisi bununla sınırlı değildir. Kötü kolesterol LDL'yi azaltırken, iyi kolesterol HDL'yi artırır.
  2. Zeytinyağı, tansiyonun kontrol altında tutulmasında da önemli bir rol oynamaktadır.
  3. Kan şekeri seviyesinin düşmesine yardım eder.
  4. Cocuk gelişiminde hayati önem taşıyan yağ asitlerini, Anne Sütüne eş miktarda içerir. Söz konusu yağ asitleri, çocukların kemiklerini güçlendirir. . Anne karnında ve doğumdan sonra bebeğin beyninin olduğu kadar, genel olarak sinir sisteminin gelişimini de desteklediğinden, gebe ve emziren annelere özellikle yararlıdır.
  5. Önemli kanser ilacı köpek balığı kıkırdağıdır. Köpekbalığındaki sgualene adlı madde sızma zeytinyağında bol miktarda bulunur Günde 100 cl . zeytinyağı tüketimiyle köpekbalığı kıkırdağından alınacak kadar sgualene alınır. Zeytinyağı kanser riskini % 50′ye yakın azaltmaktadır.
  6. Zeytinyağı hücreleri korur. Zeytinyağının içinde bulunan Oleiprine adlı madde sayesinde kansere karşı hücreleri korur. Cilt ve sac kalitesini arttirir.
  7. Yaşlanmanın, hem genel olarak doku ve organlar, hemde beyin fonksiyonları üzerinde ki etkilerini geciktirmektedir
  8. Gastrit ve ülsere karşı koruma sağlar. Mide asitini azaltir. Hazmı en kolay oldugundan besinlerin bağırsaklar tarafından çok daha iyi emilmesini sağlayarak bağırsakların çalışmasını düzenler. Bağırsaklardan yiyecek geçişini kolaylaştırmak suretiyle kabizliga engel olur.
  9. Safra kesesinin safra taşı oluşum riskini azaltır, hazmı kolaylaştırır. Dalakta taş oluşumunu önler. Sarılığa ve karaciğer sancılarına iyi gelir..
  10. Merhem olarak da kullanılan zeytinyağı; tahrişin neden olduğu acı ile yanmayı giderici ve yumuşatıcı özellikte ve dokularin yaralanmalarinda enfeksiyonlara karsi faydalidir.
  11. Sabah kahvaltıdan önce 1 veya 2 çorba kaşığı zeytinyağı biraz suyla karistirilip icilirse basit kronik kabızlığa iyi gelir. Basur şikayetlerini giderir.
  12. Ağrı, romatizma, burkulma ve adale incelmelerinde; zeytinyağı sürülür.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.