KİTAPLARA DEĞER VERMEYEN BİR MİLLETTE HAYIR YOKTUR

SAMSUN HABER Haber Girişi : 29 Mart 2021 18:30
KİTAPLARA DEĞER VERMEYEN BİR MİLLETTE HAYIR YOKTUR
Ahmet SEVEN: Kütüphaneleri olmayan kitaplara sahip çıkmayan, okumayan ve okuyanlarına değer vermeyen bir millette hayır yoktur.
SEVEN: KİTAPLARA DEĞER VERMEYEN BİR MİLLETTE HAYIR YOKTUR

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven 57. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 

Ahmet SEVEN: Kütüphaneleri olmayan kitaplara sahip çıkmayan, okumayan ve okuyanlarına değer vermeyen bir millette hayır yoktur.

Ahmet Seven mesajında: "Kütüphaneler tarihin hafızalarıdır. Kitapları ve kütüphaneleri etkin bir şekilde kullanmasını bilen toplumlar yaşadıkları dönemle birlikte gelecek dönemi de etkilemişlerdir. Medeniyetin temelinde kitap vardır. Kitapsız medeniyete rastlanmamıştır. Bir milletin medeni olabilmesi için yalnız büyük kütüphanelere sahip olması yetmez. Bu kütüphanedeki kitaplardan faydalanması da gerekir. Ancak şu bir gerçektir ki her alanda modern ve çağdaş seviyeye çıkmanın tek yolu kitaplara sahip çıkmakla olur. Kütüphaneler geçmişle gelecek arasında köprülerdir. Kütüphaneleri olmayan kitaplara sahip çıkmayan, okumayan ve okuyanlarına değer vermeyen bir millette hayır yoktur. İnsanların birbirine verecekleri en güzel hediye kitaptır. İnsanlar yaşar ölür ve unutulurlar. Ancak kitapları olanlar onunla birlikte unutulmazlar" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.