• İHSANBAŞKAN

KENDİNİ TENKİT EDENLERİ BİLE ADAM EDEN MÜTEFEKKİR

KÖŞE YAZILARI Haber Girişi : 26 Mayıs 2020 19:17
 KENDİNİ TENKİT EDENLERİ BİLE ADAM EDEN MÜTEFEKKİR
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven büyük mütefekkir Üstad Necip Fazılın vefatının 37. yılında bir açıklama yayınladı.
">Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven büyük mütefekkir Üstad Necip Fazılın vefatının 37. yılında bir açıklama yayınladı. 

 
Necip Fazıl Kısakürek'i bu millete Allah'ın bir lütfu olarak görüyorum 

Ahmet SEVEN:

Zor zamanda hakikatleri konuşan dik duran haykıran karşılığında mahpusanelerde yatan sinmeyen sindirilemeyen bir ruhun sahibidir o. Siper adamdır. Savunan adamdır. Necip Fazıl bir deryadır. Ve deryada ne ararsanız bulabilirsiniz. Evet onu itham edenlere  karşı verdiği sözden öte bir şey yazmayacağım.

Cevabı üstada bırakayım:

"Geçmişimi dürdüm bıktım çöpe attım. Çöpü karıştıranlar kedilerle köpeklerdir"

Hangi geçmiş bu?

Kendisinin bile tasvip etmediği ancak şeytanın yakıp tutuşturduğu ateş! Dua ediyorum ki o ateş! Üstada güllük gülistanlık olur. Öyle bir değer ki hangi sahaya el atsa orayı yeşertebilecek kuvvet ve kudrette. Allah ona öyle bir yetenek nasip etmiş. Onu eleştirenlere bakıyorum;
Unvanları bulundukları yer yaladıkları mürekkep hiç önemli değil....Bir cümlesini dahi kuramayacak nitelikte kimseler. Hatta bir cümlesini kavrayacak güce sahip değiller. Bu da gayet normaldir. Zira insan psikolojisi buna müsaittir.


TENKİT EDENLERİ BİLE ADAM ETTİ


Necip Fazıl Kısakürek öyle büyük adamdı ki...Bırakın kendini takip edenleri, tenkit edenleri bile adam etti. Zira tenkit ettikçe onun dava sınırlarına girdiler. O atmosferi teneffüs etmek zorunda kaldılar. Ancak vefatından sonra hala tenkit edenler adam olmaktan nasibini alamayanlardır. 

Bugünde öyle. Nerede silik ezik varsa tenkit ediyor. Akıllarınca üstadı tenkit ederek dipden üst noktaya çıkmaya çalışıyorlar. Üstad hayatta olsaydı bunların tuttuğu havluyu elinin tersiyle iterdi.
Talihsizlik odur ki bülbülün olmadığı yerde kargaları dinlemek zorunda kalıyorsunuz. 

Necip Fazıl Kısakürek bir insandır elbette eleştirilir. Ancak: "Dünyaya bir dahi geldiğinde onu nasıl anlarsınız? Bütün ahmaklar ona karşı birleşmişlerdir"

Necip Fazıl Kısakürek bir deryadır. Akvaryumda yaşamaya alışmış olanların onu anlayabilmesi düşünülemez.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.