Kavak İlçesine Bağlı Göçebe Mahallesinde Köy Müzesi kurulacak.

SAMSUN HABER Haber Girişi : 27 Eylül 2021 22:27
Kavak İlçesine Bağlı Göçebe Mahallesinde Köy Müzesi kurulacak.
Kavak Göçebe Mahallesinde geçmişte evlerde kullanılan eşyaların yanısıra tarım ve zirai aletlerin bir arada sergileneceği Köy Müzesi için gün sayılıyor.

Samsunun Kavak İlçesine Bağlı Göçebe Mahallesinde Köy Müzesi kuruluyor.


Kavak Göçebe Mahallesinde geçmişte evlerde kullanılan eşyaların yanısıra tarım ve zirai aletlerin bir arada sergileneceği Köy Müzesi için gün sayılıyor.


Göçebe Mahallesinde Kavak Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından restore edilen ilkokul binasında sergilenecek olan eserlerin büyük ilgi görmesi bekleniyor.  


Köy Müzesinde sergilenmek üzere eser bağışı bekleniyor


Kavak Göçebe Mahallesi Derneği Başkanı Ahmet Seven yaptığı açıklamada: “ Mahallemizde kullanılmayan okul binamızı Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız bir protokol karşılığında Sosyal ve Kültürel hizmetlerde kullanılmak amacıyla devraldık. Burada Köy Müzesi oluşturup geçmişte kullanılan ancak günümüzde unutulmaya yüz tutan eşyaları sergilemek istiyorduk. Bu düşüncemizi proje haline getirip Kavak Yerel Eylem Grubu Derneğine sunduk. Projemiz Kavak YEG tarafından kabul edilerek atıl halde bulunan İlkokul binamızın restorasyonu gerçekleştirildi.  Şimdi Köy Müzemizde sergilenecek eserleri tedarik etmeye çalışıyoruz. Bu anlamda hem kendi mahallemizde hem de çevremizde geçmişte kullanılan eserleri toplamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan ellerinde bulunan eski ev eşyası, mutfak, tarım ve zirai aletleri müzemize bağışlamalarını talep ediyoruz. Kimler hangi eşyayı bağışlarsa o kişilerin ismini yazarak yaşatmaya çalışacağız. Bağışçı vatandaşlarımız bizi arayabilirler” dedi.


Köy Müzesi ve Kütüphane bir arada olacak


Geçmişini bilmeyen geleceği anlayamaz diyen Seven: “ Burada sergileyeceğimiz eserlerle dün ile yarın arasında köprü kurmak istiyoruz. Binamızın bir bölümünde kitaplığımız olacak. Burada da kütüphane hizmeti vereceğiz. Okul bahçemizi de açık hava müzesi ve yaşam alanı olarak kullanacağız. Köy Müzemiz tamamlanıp hizmete geçtiğinde başta İlçemiz okullarından olmak üzere çevreden de çok sayıda ziyaretçi alacağından kuşkumuz yoktur. Bu hususta bize destek veren başta Kavak YEG olmak üzere bundan sonra ki aşamalarda yardımcı olacaklara teşekkür ediyoruz” diyerek konuştu.  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.