• İHSANBAŞKAN

Kavak Dernekleri Geleneksel Tirit Yemeği görkemli geçti

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 16 Ocak 2015 23:14
Kavak Dernekleri Geleneksel Tirit Yemeği görkemli geçti
Kavak Dernekleri Federasyonu (KADEF) tarafından geleneksel hale gelen Tirit Yemeği Programı Atakum Belediyesi Sosyal Tesislerinde başta Samsun Valisi İbrahim Şahin olmak üzere yoğun davetli katılımıyla gerçekleşti.
KAVAK DERNEKLERİ FEDERASYONU TİRİT YEMEĞİNDE BULUŞTURDU

KADEF'ten Muhteşem Tirit Yemeği programı

Tirit Yemeğinin özelliği dostlarla birlikte yenmesidir

Kavak Dernekleri Federasyonu (KADEF) tarafından geleneksel hale gelen Tirit Yemeği Programı Atakum Belediyesi Sosyal Tesislerinde başta Samsun Valisi İbrahim Şahin olmak üzere yoğun davetli katılımıyla gerçekleşti.

Yemeğe Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK PARTİ 22. Dönem Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan ÇAKIR,  Vali Yardımcısı Faruk Necmi KURT, Atakum Kaymakamı Ali BAKOĞLU, Kavak Kaymakamı Mevlüt ŞEKERCİ, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Havza Belediye Başkanı Av. Murat İkiz, Lâdik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, İlkadım Eski Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim GÜVEN, Samsunlu Ses Sanatçısı Samsunlu Fehmi, Daire amirleri, Bürokratlar, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve İşadamları katıldı.

İç Bölge Dernekleri Platformu Temsilcileri de yemekte yer aldılar

Ayrıca Başkanlığını Op. Dr. Yılmaz Karagöz'ün yaptığı İç Bölge Dernekleri Platformu Üyesi olan Asarcıklılar Kültür Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Çevrim,  25 Mayıs Havzalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Osman Teber, Ladikliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şerif Bilgin, Samsun Vezirköprülüler  Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Recep Aslan'da hazır bulundular. 

Yemekte Samsun Valisi İbrahim Şahin, Kadef Genel Başkanı Op.Dr. Yılmaz Karagöz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu birer konuşma yaptılar.

KARAGÖZ; 'BİZDE KAZ YEMEĞİ AYRI YENMEZ'

Kavak Dernekleri Federasyonu (KADEF) Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz'de yaptığı konuşma da;

Kavaklıların köprü yıkan değil köprü kuran, Yıkılan köprüleri tamir eden, elini çeken değil el uzatan bir toplum olduğuna değinerek;

"Biz Kavaklılar olarak gönülden gönüle dostluk köprüleri kurmaya gelmiş bir toplumuz. Aldığımız edep ve terbiyenin gereği de budur. Dünden bugüne bir sıcak çorbasını yalnız başına içmemiş sofrasından eş dost yoksa o sofraya oturmaktan imtina etmiş bir geleneğin çocuklarıyız. Bugün burada Kaz tiriti yemeği adı altında toplanmamızın asıl esprisi de budur. Köylerimizde hemen her evde birkaç kaz beslenip kışın kesilerek birini çoluk çocuğuyla, birini akrabalarıyla birini de komşu ve dostlarıyla yiyen hemşerilerimiz köylerimizden uzaklaşınca bu yıl'da dostlarla tirit yiyemedik deyip derin bir iç çekmekteydiler. İşte şehirlerimizde yaygınlaşan tirit yemeği aynı zaman da hemşerilerimizin bu isteğine de cevap vermektedir. Dikkatinizi çekerim? Tirit yemeği nasıl istiyorsanız öyle yenir. Fakat asla yalnız yenmez. Tek başına yenmez. Bu akşam burada yaşadığımız huzur mutluluk ve tarifsiz sevinç sizlerle birlikte olmamız bir araya toplanmamızdır.

Dostluğun kardeşliğin dolayısıyla birlik ve beraberliğin madeni Kavaklılar, çalışkan, saf, temiz ve dürüst insan vasıflarıyla bilinir. Milli ve Manevi değerlerine bağlıdırlar. İçlerinde kin yoktur, nefret yoktur. Bunları yaşamaz ve yaşatmazlar.

Bizler bütün bu vasıflarımızla her zaman helal lokmanın ardında olduk. Ekmeğimizin ve emeğimizin peşinde olduk.  Nerede koşacağımızı nerede konuşacağımızı nerede durup nerede de susacağımızı gayet iyi biliriz. Bilinmelidir ki hepsinde de bir edep hâkimdir. Gerginliğe fırsat arayanlara, gerilim psikolojisi üretmeye çalışanlara da hiçbir zaman müsaade etmedik ve bundan sonrada etmeyiz.  

Ben bu etkinliğimize katılan başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün konuklarımıza çok teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum" dedi.

VALİ ŞAHİN; 'KAVAK İLÇEMİZİN BEN DE AYRI BİR YERİ VAR'

Samsun Valisi İbrahim Şahin konuşmasında;''Ben bu akşam sizlerle beraber olmanın keyfini yaşıyorum. Siz bu akşam beni yaklaşık bir otuz yıl geriye götürdünüz. Bundan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Kavak ilçemizin bende ayrı bir yeri var. Kaymakam olarak asaleten göreve başladığım ilk görev Kavak Kaymakamlığı görevidir.

Kavaklılar hem Kavak İlçemizde, hem Samsun'da, hem de ülkemizin her yerinde sakin, muhlis uyumlu insanlar olarak bilinir. Ben Kavak'ta görev yapmaktan son derece büyük gurur ve onur duydum. Kavak benim görev yaptığım yıllardan bu yana son derece gelişmiş, kabuk değiştirmiş çok daha güzel bir ilçemiz olmuş.

Ben bu geceye katılan bütün Kavaklı hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler sosyal olarak birbirimizi görüp, bir araya geldiğimiz etkinliklerdir. Bu gecenin düzenlenmesine katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum ''dedi.

Ayrıca yemek arasında okunan bölgenin kültür ve geleneklerini anlatan şiirlerin de ilgiyle izlendiği görüldü.  İstanbul'dan davetli olarak katılan Şair DuyguHacıosmanoğlu da şiirlerini seslendirdi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.