Karagöz'den Güreş Jesti

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 06 Şubat 2013 13:34
Karagöz'den Güreş Jesti
KADEF'in düzenlediği gecede emeği geçenleri onure etmek için isimlerini sayan KADEF Başkanı Op.Dr. Yılmaz Karagöz, ismini saymayı unuttuğu Emirli Köyü Dernek Başkanı Naci Cingöz'e Emirlilerin önünde teşekkür etti. Karagöz, Hıdırıllez döneminde Emi
Kavak Emirli Köyü Yaşar Doğu Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından KADEF lokalinde düzenlenen Kaz Tirit Yemeği, Emirlileri bir araya getirdi. Yemeğe katılarak Emirlilere moral veren Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) Genel Başkanı Op.Dr. Yılmaz Karagöz, konuşmasına öncelikle bir hatasını düzelterek başlamak istediğini söyledi. Karagöz, "Geçtiğimiz günlerde Gazi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen KADEF Tirit Gecesi'nde Federasyonumuza emeği geçen Yönetim Kurulu arkadaşlarımı tek tek platform önüne çağırdım. O sırada her ne hikmet ise federasyonumuza önemli hizmetlerde bulunan Naci Cingöz kardeşimizi unuttum. Bunu telefi etmek amacıyla ortaokuldan beri arkadaşım olan Naci Cingöz'e tüm Emirlilerin önünde federasyonumuza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.



Hıdırıllez döneminde Emirli'de güreş müsabakaları düzenlemek istediklerini  belirten Karagöz, Kaz Tirit Yemeği'nin sadece bir yemek olarak görülmemesi gerektiğini, dostlukları pekiştiren etkinliklerin aktörü olarak görülmesi gerektiğini vurguladı. Karagöz, "Kaz Tirit Yemeği daveti doyumundan öte muhabbeti ile ön plana çıkan bir davettir. Yalnız bu yemek elle yenir. Kaşıkla yenirse canlanır ona göre. Uzun süredir dernekçilik faaliyetleri içerisinde bulunuyorum. Hatırlıyorum da çok değil bundan 10 - 15 yıl evvel bizler Kaz Tirit Yemeği davetlerini mecidiyede bazı dükkanların altlarında veriyorduk. Böyle topluca bir araya gelemiyorduk. Allah'a şükürler olsun şimdi Samsun'da hiçbir salona sığmıyoruz. Birlikteliğimiz güçlendi, birbirimizin farkına vardık. Derneklerimiz KADEF çatısı altında birleşti. KADEF sadece Samsun'da değil tüm Türkiye?de adından söz ettiren güzide bir kurum, Kavaklının gücünü Kavaklının neler yapabileceğini gösteren çok değerli  birlikteliğin adresidir. Bu güzide kuruluşumuzu yönetmekle mesul olan KADEF yöneticileri olarak bizler, her zaman sizlerin desteğine ve bize olan inancınıza güvenerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. İşte bu destek ve inanç Allah'a şükürler olsun ki böyle insanlarımızı bir araya getirmekte bu mutluluğu bize yaşatmaktadır" diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.