KALEMLER VE DEFTERLER

  • İHSANBAŞKAN

                                          KALEMLER VE DEFTERLER

Kalemler ve defterler


Bu ikili hep beraberdirler.


Birinin dilini diğeri tercüme eder okuyucuya iletir. Diğeri ne düşünürse diğeri dile getirir.


Kalemler renkleriyle de anlam taşırlar. Kırmızı tehlike ve çok anlamlıları anlatırken siyah daha çok kesin ifadeleri anlatırken mavi düşüncenin akışını ve ifadelerin taze ve yumuşaklığını ifade eder.


     Defterler ise kareli çizgisiz düz çizgili ve nota çizgili olarak çeşitlenirler.


Matematiksel ifadeleri kareli ile anlatırken, düz çizgililer her türlü yazılı ifadeyi düz bir biçimde yazmak için kullanılır. Bazen yazıyla anlatamadıklarımızı müziğin sihirli notalarıyla nağmelere dökerek yazar geleceğe aktarırız.


     Birde üzerinde hiç çizgi olmayan sayfalar vardır ki her türlü yazım çizim ve diğer faaliyetlerde kullanabilmemize imkân sağlar. Bazen deyimsel olarak BEYAZ SAYFA’ dır onun adı.öyle zamanlar olur ki küs olunan  yada sürekli hata yapan insanlara açılan sayfadır o.


Yazılan yazıları görünmediği zamanları bile olur.


     Demek ki birde görünmeyen kalemler vardır. Görünmeyen yazıları yazan, ama sadece duygularla anlaşılabilen ve okunabilen.


     Bizler hayatta bu kalemlerle ve defterlerle sık sık karşılaşırız. ama ne yazık ki ne yazdığımız kalemin manasına bakarız .ne okuduğumuzun.çünkü kalemlerle ve defterlerle son yıllarda hep vedalaştık.gerek defter ve gerek kitaplarla haşır neşir olurken hafızalarımız saat gibiyken şimdi gerek televizyon, tablet ve akıllı telefonlarla izlediğimiz hayatı ışık salan bu görüntülerden okuduğumuz için hafıza sorunu yaşamaya başladık.unutmak hastalığımız oldu.


      Mektubu mailleştirerek yazarken dileğimizi yazdığımız dilekçeyi bile yazarken kalem ve kâğıdı unuttuk. Işıklı yazılarla yazılan maillerde duyguları aktaramıyorken mektuplarda duygularımızı da zarfa koyup yolluyorduk. Karşı taraf zarfı açtığında gönderenin ruh âlemini de okuyabiliyordu.


       Artık kalemler ve defterleri hatırlayalım. Tabii ki biraz hafızamız kaldıysa …

Etiketler : Kalem defter
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.