İşte AK Parti'nin merakla beklenen Yol Haritası

SİYASET Haber Girişi : 09 Haziran 2015 09:52
İşte AK Parti'nin merakla beklenen Yol Haritası
Seçimin ardından yoğun bir mesaiye başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün bakanlar ile partisinin MYK ve MKYK üyeleriyle geniş katılımlı toplantı yaptı. Genel Merkez'de gerçekleşen görüşmelerde, seçim sonuçları masaya yatırıldı.
 

Seçimin ardından yoğun bir mesaiye başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün bakanlar ile partisinin MYK ve MKYK üyeleriyle geniş katılımlı toplantı yaptı. Genel Merkez'de gerçekleşen görüşmelerde, seçim sonuçları masaya yatırıldı.

AK PARTİSİZ HÜKÜMET ZOR

Toplantı öncesi açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, şu aşamada erken seçim ihtimalininin olmadığını belirtti.

Kurtulmuş, ''Başbakanımız herkesi tatmin edecek bir hükümet kuracaktır. Türkiye demokratik reform sürecini tamamlamalı. Yeni bir anayasaya ihtiyaç var, Türkiye yeni bir yapıya doğru geçmeli'' dedi.

HALKIMIZ MÜSTERİH OLSUN

7,5 saat süren toplantısı sonrası açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ''Milletimizin ortaya koymuş olduğu siyasi iradeye ve karara derin saygı duyuyoruz. Ancak, bu seçim sonuçları 13 yıldır Türkiye'de uygulanan hükümet şekillerine göre farklı bir sürecin başladığını gösteriyor bize. AK Parti olarak bu süreçle de sorumlu davranacağız ve halkımız müsterih olsun diyoruz. Yeni süreçte de Türkiye'nin en büyük ve en güçlü partisi olarak ülke menfaatlerini ön planda tutma politikamızı aynen devam ettireceğiz'' diye konuştu.

Şahin, yol haritası belirleme çalışmaları kapsamında Çarşamba günü MKYK, perşembe günü il başkanları, gelecek hafta ise yeni seçilen milletvekilleri ile bir araya gelineceğini açıkladı.

Partinin kurullarıyla bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunmaya devam edecek olan Başbakan Davutoğlu, ihtiyaç duyması durumunda, ''3 dönem kuralı'' dolayısıyla aday olamayan bazı isimlerle durum değerlendirmesi yapacak. ''Yoğun bir istişare dönemi''giren Davutoğlu, bu süreçte, seçimde milletin verdiği mesajın yorumlanmasına, partisinin nasıl bir yol haritası çizmesi gerektiğine yönelik ortak aklın oluşması için herkesi tek tek dinleyecek.

DAVUTOĞLU 1 TUR ATABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan görevi ilk olarak alacak Davutoğlu'nun, tek başına hükümeti kurma çoğunluğuna sahip olmaması nedeniyle koalisyon seçeneklerini görüşmek üzere muhalefet partilerine birer ziyaret yapabileceği ifade ediliyor. Ancak seçim meydanlarında AK Parti'ye karşı birleşen ve sonuçların açıklanmasının ardından AK Parti'yle bir koalisyon kurmayacaklarını ilan eden partilerin, Davutoğlu'nun ziyareti öncesinde, ''Görüşmeye gelmesin'' mesajı vererek koalisyon kapısını tümüyle kapatabileceği de kulislerde konuşuluyor. Davutoğlu'nun hükümeti kuramaması halinde MHP ve CHP'nin, HDP'nin de dışardan destek vermesiyle Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde anlaşıp koalisyona gidebileceği konuşuluyor.

MUHALEFETE GEÇME SEÇENEĞİ

AK Parti kurmayları, muhalefete geçerek partinin toparlanma sürecine tabi tutabileceğini de belirtiyorlar. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hükümet seçenekleri konusunda ortaya koyacağı tavrın, yeni hükümetin oluşmasında önemli etken olacağı üzerinde de duruluyor. AK Parti'nin, tek başına oluşturacağı bir ''azınlık seçim Hükümeti'' modeli de, dışarıdan bir destek bulunabilmesi durumunda hayata geçirilebilecek bir model olarak ortaya konuyor. 

TEK TEK DİNLEYECEK

Başbakan Davutoğlu, sandıkta milletin verdiği mesajın yorumlanmasına, partisinin nasıl bir yol haritası çizmesi gerektiğine yönelik ortak aklın oluşması için herkese bir bir kulak verecek.

Kaynak : Star

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.