• İHSANBAŞKAN

İLKADIMDAN KAFA KARIŞTIRAN HABER

SAMSUN HABER Haber Girişi : 16 Mayıs 2021 09:56
İLKADIMDAN KAFA KARIŞTIRAN HABER
adına vatandaşlarımızda bayramlaşma geleneğini öne sürerek maddi yardım ve para talebinde bulunan dolandırıcılara karşı vatandaşların dikkatli olunması istendi.

İLKADIMDAN KAFA KARIŞTIRAN HABER


BELEDİYE ADINA PARA İSTEYENLERE İTİBAR ETMEYİN


SERVİS EDİLEN HABER’DEN BİR ALINTI


İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Belediye adına vatandaşlarımızda bayramlaşma geleneğini öne sürerek maddi yardım ve para talebinde bulunan dolandırıcılara karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

 

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, vatandaşları 'belediye adını kullanarak dolandırmak isteyenlere' karşı uyardı. Başkan Demirtaş, "Ramazan Bayramını fırsat bilerek kendisini belediye personeli olarak tanıtarak bayram kutlaması nedeniyle vatandaşlarımızdan para ve maddi yardım talebinde bulunulduğu tarafımızca tespit edilmiştir. Gelen şikayetler üzerine yapılan araştırmada ilçe genelinde İlkadım Belediyesi'nin adını kullanarak vatandaşlardan para talep ederek tuzağa düşürmek isteyenleri gerekli kurumlara şikayette bulunduğumuzu ve konunun ayrıntılı şekilde araştırıldığını belirtmek isteriz" dedi.


POLİSE VE ALO 153'E BİLDİRİN


İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş açıklamasını şöyle sürdürdü: "Herhangi bir belediye personelimizin hiçbir gerekçe ile vatandaşlarımızda Ramazan Bayramı nedeniyle bayramlaşmaya dayanarak para ya da maddi yardım, bağış talebinde bulunmadığını ve bulunmayacağını belirtmek istiyorum. Bu gibi olaylarla belediyemizi kasıtlı olarak sabote etmek isteyen kişiler olabilir. Daha önce de belirttiğimiz gibi belediyeler ya da başka resmi kurumlar vatandaşlardan hiçbir sebeple para talebinde bulunmamaktadır. Mağdur vatandaşlarımızın en yakın polis merkezine şikâyette bulunmaları büyük önem arz ediyor. Bu konuda kıymetli vatandaşlarımızın dolandırıcıların çeşitli senaryolarla kurmuş oldukları tuzaklara düşmemesi için vatandaşlarımızdan daha dikkatli olmalarını rica ediyoruz. Şüpheli durumlarda şahıslarda belediye kimliklerini ibraz etmelerini ya da Alo:153 ihbar hattımızı arayarak bizlere bildirmelerini rica ediyoruz."

 

HABER BELEDİYE PERSONELİNİ KÜÇÜK DÜŞÜRMÜŞTÜR


 BÖYLE BİR OLAY İLK DEFA GÜNDEME GELİYOR


Somut bir delil olmaksızın yalnızca söylentilere dayalı bir haberin yapılması özellikle temizlik işçilerini ve personelini töhmet altında bırakmış rencide ettiği görülmüştür. 


TELEFON DELİL MİDİR?  


BAŞKAN DEMİRTAŞ BU OYUNA NASIL GELDİ?


Belki üç beş yerde kötü niyetli kişiler tarafından veya şaka ile yapıldığı tahmin edilen olay tüm personele mal edilerek büyük bir haksızlık gerçekleşmiştir.


O ZAMAN BU KİŞİLERİN KİM OLDUĞUNU AÇIKLAMALISINIZ?


İlkadım Belediyesinin adını zikrederek neden ve niçin para istesinler. Kötü niyetli kişiler İlkadım Belediyesini küçük düşürme adına böyle bir şey yapmış olamazlar mı? Veya bunu İlkadım Belediyesine bu şekilde bildirmiş olamazlar mı. 


Burası kabul görüyor tamam. 


Peki kamuoyuna böyle akıl karıştıracak bir haber servis ediliyor. 


BELEDİYE BU HABERLE OYUNA GELDİ KENDİNİ KÜÇÜK DÜŞÜRDÜ


Belediye kötü niyetli kişilerin emellerine alet olarak oyuna gelmiştir.


Kendini küçük düşürmüş personelini töhmet altında bırakmıştır.


Bugüne kadar böyle bir durum söz konusu değilken böyle bir bayramda üstelik sokağa çıkma yasağının yaşandığı bir bayramda neden böyle bir durum söz konusu olsun?


Belediye başkanı Necattin Demirtaşın ağzıyla böyle şahıslar görüldüğü takdirde polis aransın deniliyor. 


Ortada tarihi bir dolandırıcılık mı var?


Velev ki var...İlkadım Belediyesinin adı lekelenir endişesiyle hareket edilerek bunu ifşa edilmesi uygun mudur?


VATANDAŞ SAF YERİNE KONULMUŞ OLMUYOR MU?


İşin daha da garibi vatandaş maaşlı bir belediye çalışanının bayram harçlığı talebine aldanacak kadar saf mı?


Böyle bir durum söz konusu olduğunu kesinlikle sanmıyorum. 


Zira ortada bir delil yok. 


Olsa bile buna herkes gülüp geçer. 


Böyle bir haberin servis edilmesi akıllara zarar bir durum değil midir?


Daha da vahimi İlkadım Belediyesi ……… bu haberle neyi ifşa etmeye çalışıyor?

Pek masum görülmeyen bu haber belli bir maksat içeriyor mu?


Bu haberle belediyenin başka bölümlerine Kızım sana söyleyeyim gelinim sen anla mesajı mı verilmek isteniyor?


Şeyh Edebalı’nın sözleri yeniden gündeme geliyor: 


Açık sözlü ol! Her sözü üstüne alma!


ÇAĞRI MERKEZLERİNE GELEN HER HABER DOĞRU MUDUR?


PEKİ YA İLKADIM BELEDİYESİ BÖYLE BİR TUZAĞA NASIL DÜŞÜRÜLDÜ?


Başkan Demirtaş, "Ramazan Bayramını fırsat bilerek kendisini belediye personeli olarak tanıtarak bayram kutlaması nedeniyle vatandaşlarımızdan para ve maddi yardım talebinde bulunulduğu tarafımızca tespit edilmiştir. Gelen şikâyetler üzerine yapılan araştırmada ilçe genelinde İlkadım Belediyesi'nin adını kullanarak vatandaşlardan para talep ederek tuzağa düşürmek isteyenleri gerekli kurumlara şikayette bulunduğumuzu ve konunun ayrıntılı şekilde araştırıldığını belirtmek isteriz" dedi.


HABER TEKRAR AÇIKLANMALIDIR. BU HABER NASIL OKUNMALI? TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİN


BÖYLE BİR HABERİ HANGİ KURUM VEYA HANGİ BELEDİYE YAPABİLİR? KENDİNE GOL ATABİLİR? DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.