İLESAM ile Azerbaycan Milli Kütüphanesi İşbirliği İmzalandı

TARİH Haber Girişi : 05 Mayıs 2017 18:12
İLESAM ile Azerbaycan Milli Kütüphanesi İşbirliği İmzalandı
İLESAM ile Azerbaycan Milli Kütüphanesi Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı
İLESAM ile Azerbaycan Milli Kütüphanesi Arasında 

İşbirliği Anlaşması İmzalandı

27 Nisan 2017 tarihinde Azerbaycan Milli Kütüphanesi ile Türkiye İlim Ve Edebiyat  Eseri Sahipleri Meslek Birliği
(İLESAM) arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Azerbaycan Milli Kütüphanesi salonunda düzenlenen törene Azerbaycan Yazıçılar Birliği Sekreteri Reshad Mecid,
İLESAM Azerbaycan Temsilcisi Xeyal Rza, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan 

Kütüphanenin müdürü profesör Kerim Tahirov İLESAM hakkında bilgi vererek, birliğin telif haklarını koruyan uluslararası Meslek Birliği olduğunu söyledi. İLESAM  ile kütüphane arasında bağlanacak sözleşmenin işbirliği çerçevesinde bir takım çalışmaların hayata geçirileceğini bildirdi. Bu çalışmaların  her iki ülkede basılan kitapların, kataloglarının karşılıklı yayılması, tanıtılması, okuyucuların elde edebilmesi ve diğer konular içermektedir dedi.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

İLESAM Genel  Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız yönettiği Meslek Birliği hakkında bilgi verdi, 1986 yılından bu yana faaliyet gösteren Meslek Birliğimizin üç bine yakın üyesi var. İmzalanacak sözleşme ile Milli Kütüphaneye her yıl çeşitli alanlara ait 15 bin kitap hediye edeceklerini söyledi. Mehmet Nuri Parmaksız Azerbaycan ile ilişkinin 2015 yılında Azerbaycan Yazarlar Birliği (AYB) ile bağlanmış işbirliği anlaşması ile başladığını vurguladı. Bu anlaşmaya göre her yıl iki kitap baskı yaptıklarını söyledi. Azerbaycan Besteciler Birliği ile imzalanan anlaşma çerçevesinde ise hem Bakü'de hem de Ankara'da konser yapıldığını söyledi. Mehmet Nuri Parmaksız bugün Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Folklor Enstitüsü Müdürü Sayın Muxtar İmanov ile görüştüğünü önümüzdeki ay İLESAM olarak imzalayacağımız işbirliği anlaşmasını da dile getirdi, buna göre her yıl bir kitap yayın yapacaklarını, ayrıca konferans, seminer, sunum ve diğer önlemlerin hayata geçirileceğini bildirdi. 
 Azerbaycan Milli Kütüphanesinin Müdürü Profesör Kerim Tahirov ile İLESAM Genel  Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız tarafından sözleşme imzalandı.
.


Programda konuşan Azerbaycan Yazarlar Birliği Sekreteri Reşad Mecid ve İLESAM  Azerbaycan temsilcisi, AYB-in Basın Sözcüsü Hayal Rza 
yapılan anlaşma için her iki ülkenin bilim ve edebiyat temsilcilerinin eserlerinin yayılmasına katkı sağlayacağını belirttiler.

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

TÜRKİYE İLİM ve EDEBİYAT ESERİ SAHİPLERİ MESLEK BİRLİĞİ

İLESAM GENEL MERKEZİ

Adres

:

İzmir 1.Cad. No: 33/16  Aydın Apartmanı, Kat:4  Kızılay / ANKARA

Tel

:

0 312 419 49 38

Faks

:

0 312 419 49 39

Web

:

http://www.ilesam.org.tr

E-Posta

:

[email protected]

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.