İBRAHİM ŞAHİN KİMDİR

SAMSUN'DA KİM KİMDİR? Haber Girişi : 16 Eylül 2014 08:27
İBRAHİM ŞAHİN KİMDİR
İbrahim Şahin, 1962 yılında Amasya'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Şahin, 1987 yılında, İçişleri Bakanlığı'nda Kaymakam adayı olarak göreve başladı.

İbrahim ŞAHİN

ÖZGEÇMİŞ

1962 yılında Amasya'da doğan İbrahim ŞAHİN, evli ve bir çocuk babasıdır. 

İlk ve orta öğrenimini Amasya'da tamamlayan İbrahim ŞAHİN, 1986 yılında  Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olup; 1987 yılında İçişleri Bakanlığı'nda kaymakam adayı olarak atanmıştır.
 
İçişleri Bakanlığı'nın desteğiyle bir yıl İngiltere'de dil eğitimi alan  ve mesleki bilgi ve beceri geliştirme kursuna katılan İbrahim ŞAHİN, halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yüksek lisans eğitimine devam etmektedir. 

ŞAHİN, sırasıyla Samsun, Konya, Kars, Bitlis ve Kastamonu'ya bağlı ilçelerde Kaymakamlık yaptı, 2001 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine atandı. ŞAHİN, kısa süre sonra İçişleri Bakanlığı Kriz Merkezi'nde Sekreterya Başkanlığı görevine getirildi. 

2002 Kasım ayında, Ulaştırma Bakanlığına geçen İbrahim ŞAHİN; Bakan Danışmanlığı görevini üstlenmiştir. İbrahim ŞAHİN, kısa süren Bakan Danışmanlığı görevinden sonra 2003 Mart ayında, PTT Genel Müdürü olmuştur.  

2003-2005 yılları arasında PTT Genel Müdürü olarak görev yapan ŞAHİN, "2004 yılı kaynakları etkin kullanma ve maliyetleri düşürme yılı" birincilik ödülüne layık görülmüştür. 

Kıyasıya serbest rekabetin yaşandığı sektörde, ŞAHİN'in yönettiği PTT Genel Müdürlüğü, verimlilik ve karlılıkta rekorlar kırmış, 2004 yılı Türkiye vergi şampiyonları listesinde 38'inci sırada yer almıştır.  

2005 Nisan ayında, Ulaştırma Bakanı Müsteşarı olarak atanan ŞAHİN, bağlı ve ilgili tüm kurum ve kuruluşları adeta performans yarışına sokmuştur. 

"Kamu Reformu" ve "e-devlet" projelerinde çalışan  ŞAHİN, 2003'ten bu yana, başta elektronik haberleşme olmak üzere, Türkiye'deki bilişim ve iletişim alanında gerçekleşen önemli projelerde aktif rol oynadı.  

Ulaştırma Bakanlığı'nın tarihi projelerinde etkin rol oynayan İbrahim ŞAHİN, TRT Genel Müdürlüğüne aday gösterilmiş ve Atamaya ilişkin kararnamenin 21.11.2007 tarihinde resmi gazetede yayınlanmasını müteakip TRT Genel Müdürlüğü görevine başlamıştır.

İbrahim Şahin, TRT Genel Müdürlüğü görevine başladığında üç tanesi sadece yurt içine yayın yapan toplam dört kanallı bir TRT vardı.  Uluslararası yayın yapan tek kanal ise sadece tekrar yayınlarını içermekteydi. 

TRT'nin rutin gelirleriyle 10 yeni televizyon kanalı kuran İbrahim ŞAHİN; teknik yatırımları yüzde 600 arttırmış; TRT kanallarının izlenirliğini iki katına çıkarmış ve reklam gelirinde de yüzde 300'lük bir artış sağlayarak; örnek bir işletme başarısı göstermiştir.  

15 Televizyon kanalı
37 dilde yayınlanan Web sitesi
33 dilde yayın yapan Türkiye'nin sesi radyosu
18 Radyo 3 Dergi ile; TRT, sadece Türkiye'de değil; Dünya da bir marka haline gelmiştir.
 
İbrahim ŞAHİN, 16.09.2014 tarihli resmi gazetede yayınlanan kararname ile Samsun Valiliğine atanmıştır.

Şahin, iyi derece ingilizce bilmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.