GÜREŞİN NABZI BU MÜZEDE ATACAK

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 20 Şubat 2021 17:44
GÜREŞİN NABZI BU MÜZEDE ATACAK
Türk Güreşinin Sembolü Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğunun Ankara-Ulus semtinde Gazi İsmetpaşa Mahallesi Uzunyol sokağı 41 numaralı evinin arsasına Güreş Müzesi kurulması için gerekli çalışmalar devam ediyor.
GÜREŞİN NABZI BU MÜZEDE ATACAK

Türk Güreşinin Sembolü Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğunun Ankara-Ulus semtinde bulunan  Gazi İsmetpaşa Mahallesi Uzunyol sokağı 41 numaralı evinin arsasına  Güreş Müzesi kurulması için gerekli çalışmalar devam ediyor.

Arş. Yazar Ahmet Seven Ankara Büyükşehir Belediyesi  Kültür Varlıklarını Koruma Daire Başkanı Sn. Bekir Ödemiş'i ziyaret ederek çalışmaları devam eden Yaşar Doğu Güreş Müzesi hakkında   istişarede bulundu. 

ANKARA'YA YAŞAR DOĞU GÜREŞ MÜZESİ KURULUYOR

 Yaşar Doğu 1948 Londra Olimpiyat Şampiyonluğundan sonra aldığı evde vefat tarihi olan 1981 yılına kadar ikamet etmişti. Yaşar Doğu Anadolunun dörtbir yanından seçerek Ankara'ya getirdiği genç güreşçileri bu evinde barındırmış Maltepede bulunan Güreş Kulübünde de hocalığını yaparak Türk Güreş Tarihine geçen efsane güreşçilerden olmalarını sağlamıştı. 

BAŞKENT BU DEFA GÜREŞ MÜZESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Evin manevi değerinin yüksek olduğunu söyleyen Yaşar Doğu kitabının yazarı Arş. Yazar Ahmet Seven Yaşar Doğu Güreş Müzesi yapılması yönünde önemli bir çalışmaya imza atan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına teşekkür ederek; "Müzenin şimdiden büyük heyecan uyandırdığını görüyor, tamamlandığında güreş camiasına büyük hizmetler verecek önemli bir merkez olacağına inanıyorum" dedi. 

Ahmet Seven  çalışmaları gönülden yürüten Ankara Büyükşehir Belediyesi  Kültür Varlıklarını Koruma Daire Başkanı Sn. Bekir Ödemiş'e başarı dileklerini iletti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.