• İHSANBAŞKAN

Fındık toplama günleri belirlendi

GÜNDEM Haber Girişi : 27 Temmuz 2012 16:48
Fındık toplama günleri belirlendi
Samsun'da bir araya gelen tarım kuruluşları ve temsilcilerinden oluşan Batı Çalışma Grubu Müsteşarlığı Samsun ve Tokat bölgesinde fındık toplama tarihlerini belirledi.
Samsun'da bir araya gelen tarım kuruluşları ve temsilcilerinden oluşan Batı Çalışma Grubu Müsteşarlığı Samsun ve Tokat bölgesinde fındık toplama tarihlerini belirledi.

Bölge fındık üreticileri
için belirlenen fındık toplama tarihlerini açıklayan Terme Ziraat Odası Başkanı Yetkin Karamollaoğlu, anılan bölgelerde fındık toplama işleminin üç kuşakta yapılacağını belirtti. Karamollaoğlu, “Samsun bölgesinde fındık toplama tarihleri belirlendi. Ürün toplanması üç kuşakta yapılacak. Buna göre sahil kesimlerinde 20 Ağustos, orta kesimlerde 10 Ağustos ve yüksek kesimlerde de 15 Ağustos'da toplama yapılabilecek” dedi.

Söz konusu toplantının Samsun'da Ziraat Odaları, Tarım İl Müdürlüğü Temsilcisi Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Fakültesi Temsilcileri ve tarım kesimine yönelik sivil toplum kuruluşlarının katılımı
ile yapıldığını açıklayan Karamollaoğlu, “Samsun ve Tokat bölgelerimizde ürün toplanması grubun belirlediği tarihler içersinde yapılacaktır. Tüm üreticilerimizden belirlenen tarihlere riayet etmelerini istiyoruz. Çünkü belirlenen tarihlerden önce ürününü toplayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır” diye konuştu.

Terme Kaymakamı Fahri Meral başkanlığında yapılan toplantıda da fındık hasadı ve diğer mevsimlik işlerde çalışacak işçilere ödenecek asgari ücretlerinde belirleneceğini ifade eden Karamollaoğlu, “Karar gereği 16 yaşından küçüklerin çalıştırılmayacağı, 16 yaşındaki tarım işçilerine ise günlük 25 lira ücret verilecek. Bölgemizde çalışacak tarım işçilerinde yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın yemeği kendinden olan işçiye günlük 33, yatılı yemekli çalışan işçiye günlük 30 lira ödenecektir” şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.