• İHSANBAŞKAN

FATMA ÇAVUŞ KİTABININ BASKISI İÇİN SPONSOR ARANIYOR

KİTAP Haber Girişi : 30 Ağustos 2021 19:42
FATMA ÇAVUŞ KİTABININ BASKISI İÇİN SPONSOR ARANIYOR
Ahmet Seven: Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda taleple karşılaşıyoruz. Cevap verememenin üzüntüsü içerisindeyim. Eğer sponsor bulabilirsek ikinci baskısı yayınlayacağız.

FATMA ÇAVUŞ KİTABININ BASKISI İÇİN SPONSOR ARANIYOR


Milli Mücadelenin Kadın Kahramanları arasında yer alan Dağköylü Fatma Çavuşun hayatı Arş. yazar Ahmet Seven tarafından kitap olarak yayınlanmıştı.


YURTİÇİ VE YURTDIŞINDAN YOĞUN TALEP VAR


Seven: Kitabı yayınlayıp gençlerle buluşturmak milli bir görevdir. Bu anlamda destek verecek sponsor arıyoruz.


Kitabın ilk baskısının tamamen tükendiğini ifade eden Ahmet Seven: Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda taleple karşılaşıyoruz. Cevap verememenin üzüntüsü içerisindeyim.  Eğer sponsor bulabilirsek ikinci baskısını yayınlayacağız. Bu kitap millete mal olmuş milli bir kahramanın hayatını konu alan bir kitaptır. Şahsın değil,  milletin kitabıdır. Kitabın baskısına destek vererek sponsor olmak isteyen olursa 0532 727 95 04 nolu telefonla iletişime geçebilirler. Fatma Çavuşun mücadeleli hayatını gençlerimize anlatıp aktarabilmek milli bir görev olarak düşünüyorum" dedi. 


Dağköylü Fatma Yalçın Fatma Çavuş Kimdir?


Milli Mücadele yıllarında Türk köylerini basan Rum çetelere karşı çetin mücadeleler vermiştir. Bu mücadele esnasında köyde eli silah tutan kadın ve çocuklara taktikler vererek vatan savunmasında yerini almıştır. Rum çetelerinin baskınları esnasında köyde parola sisteminin kullanılmasını sağlamıştır. Cesareti ve Türk kadınına yakışır kahramanlığı sayesinde bölgedeki çetelerin korkulu rüyası haline gelen Fatma Yalçın savunmada gösterdiği üstün başarılar sayesinde halkın daha fazla zayiat vermelerini de önlemiştir. Savaş sona erince Gazi Mustafa Kemal Atatürk Fatma Çavuşa Çavuşluk unvanı vermek üzere Ankara'ya davet etmiş ancak günün koşullarında gidememişti. Vefat tarihine kadar Milli Bayramlarda at sırtında resmi geçit merasimlerine katılmıştır. 


Fatma Çavuşun hayatı Arş. Yazar Ahmet Seven tarafından kaleme alınmış kitap olarak yayınlanmıştır. Kabri 19 Mayıs ilçesine bağlı Dağköydedir.  Fatma Çavuşun kabri özellikle milli bayramlarda olmak üzere yılın her günü çok sayıda ziyaretçi tarafından ziyaret ediliyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.