Ey Kılıçdaroğlu sen kimden yanasın?

SİYASET Haber Girişi : 09 Kasım 2015 21:42
Ey Kılıçdaroğlu sen kimden yanasın?
Habertürk yazarı Murat Bardakçı, geçtiğimiz günlerde bizzat CHP'nin davetiyle ülkemize gelen ve fakir başkan olarak tanınan Uruguay eski Cumhurbaşkanı Jose Mujica hakkında bir yazı kaleme aldı.

Habertürk yazarı Murat Bardakçı, geçtiğimiz günlerde bizzat CHP'nin davetiyle ülkemize gelen ve fakir başkan olarak tanınan Uruguay eski Cumhurbaşkanı Jose Mujica hakkında bir yazı kaleme aldı.


CHP BİZZAT DAVET ETTİ

"Ayılıp bayıldığınız Mujica'yı bir de benden okuyun" başlıklı yazısında Mujica'nın Ermeni Soykırımı'nı desteklediğini, Soykırım Komitesi'nin faal bir üyesi olduğunu ve CHP tarafından ülkemize davet edildiğini yazan Bardakçı şu bilgilere yer verdi;

SOYKIRIMI KABUL EDEN İLK ÜLKE

Mujica'nın sekiz ay öncesine kadar cumhurbaşkanı olduğu Uruguay, Türkiye'nin Ermeniler'e soykırım yaptığını 1965'te kabul etmiş olan ilk memleket.

SOYKIRIM ANITINI BİZZAT DİKTİ

Aradan neredeyse yarım asır geçmişti, başkent Montevideo'da her 24 Nisan'da rutin kınama toplantıları yapılıyordu ama soykırım meselesi pek muhterem misafirimiz Jose Mujica'nın 1 Mart 2010'da cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması ile beraber tekrar gündeme geldi veMujica, görevi devralmasından bir ay üç hafta sonra, 24 Nisan 2010 sabahı Montevideo'nun Ermenistan Meydanı'na Ermeniler tarafından dikilen soykırım anıtını bizzat açtı.


"ULUSLARARASI ALANDA KABUL EDİLSİN" TALEBİ

Sonra başkan yardımcısını Ermenistan'a gönderdi, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyanda geçen senenin Temmuz'unda Uruguay'ı ziyaret etti, Mujica 10 Temmuz'da"Osmanlı İmparatorluğu'nun 1915'te Ermeniler'e karşı yaptığı soykırımın uluslararası alanda kabul edilmesini" istedi ve Uruguay'ın Yukarı Karabağ konusunda Ermeni görüşlerini desteklediğini açıkladı.

CHP'NİN DAVETLİSİ

Başımıza neredeyse tâc ettiğimiz Sinyor Mujica, Soykırım Komitesi'nin faal bir üyesidir; Türkiye'ye bazı CHP'li belediyeler ile sivil toplum kuruluşlarının davetlisi olarak gelmiştir ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin "Çağdaş Türkiye İçin Değişim" başlıklı programında "CHP, sözde Ermeni soykırımı iddiası ile ülkemizin haksız önyargılarla suçlanmasına karşı bugüne kadar partimiz öncülüğünde sürdürülen kararlı duruşa sahip çıkmaya devam edecektir" diye yazar...

CHP'Lİ LOĞOĞLU'NDAN TEPKİ

CHP'nin eski milletvekillerinden Faruk Loğoğlu CHP'nin Mujica'yı ağırlamasına sert tepki gösterdi ve sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Soykrımı kabul eden Mujica'nın ağırlanmasını 'Olmuyor' diyerek eleştirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.