• İHSANBAŞKAN

ELDAR UKA'DAN: 'BİR MEDENİYETİN İZİNDE BALKANLAR' KİTABI

KİTAP Haber Girişi : 08 Eylül 2020 18:14
ELDAR UKA'DAN: 'BİR MEDENİYETİN İZİNDE BALKANLAR' KİTABI
Tarihçi Yazar Eldar UKA'nın Bir Medeniyetin İzinde Balkanlar isimli kitabı yayınlandı.
Tarihçi Yazar Eldar UKA'nın Bir Medeniyetin İzinde Balkanlar isimli kitabı yayınlandı.

Samsun Bülten Köşe Yazarlığı da yapan ve Kosova'da yaşayan Tarihçi Yazar Eldar UKA Kitabıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu hayattaki en büyük mutluluklarımdan biri Roma, Bizans, Osmanlı ve Avusturya – Macaristan İmparatorluğu gibi köklü medeniyetlerine ev sahipliği yapan Balkanlar ve Balkan coğrafyası üzerine yazılar kaleme almak. Bu doğrultuda daha önce yazdığım yazıları “Bir Medeniyet İzinde: Balkanlar” kitabınında bir araya getirme fikri ortaya çıktı. 

Bu kitapta, 6 ülke, 25 şehir ve yaklaşık 200 eserle bir kültür mozaiği oluşturan, doğal ve tarihi zenginliği ile kendine hayran bırakan ve ziyaret eden herkeste kendinden bir parça bulabileceği bir yarımada olan Balkanları, hem akademik hem de genel okuyucuya hitap edecek şekilde anlatmaya çalıştım. Kitabın ilk basımı Bera Vakfına özel yapıldı; yani henüz satışa çıkarılmadı. Fakat en kısa zamanda satışa sunulacak olan ikinci baskısı okuyucularımla paylaşılacaktır.

Kitabın hazırlanış sürecinde bana destek olan başta ailem olmak üzere, beni fikirleri ile destekleyen Sayın Selim DİLEK beyefendiye, Balkanlar hakkındaki engin bilgi ve tecrübeleriyle bana yön veren Sayın Salih UTAŞ Beyefendiye, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Balkan Tour ailesine ve baskıda emeği geçen başta Mustafa Ulvi BEZİRCİ beyefendi nezdinde Bera Vakfına sonsuz şükran ve sevgilerimle"
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Adınız Soyadınız 10 Eylül 2020 00:00

    Allah daim muzaffer kılsın. Kaleminizin gücünün hak yol üzere olmasını ve gelecek nesillere rehber olmasını temenni ederim.