• İHSANBAŞKAN

Dünya siyasetinin gözü AK Parti'nin üstünde

SİYASET Haber Girişi : 03 Haziran 2015 11:31
Dünya siyasetinin gözü AK Parti'nin üstünde
AK Parti'nin 8. sandık zaferi, yurtdışında da büyük ilgi çekti. Çok sayıda siyasi parti, akademisyen ve analistin, bu başarının sırrını çözmek için AK Parti'ye başvurduğu öğrenildi.

AK Parti'nin 8. sandık zaferi, yurtdışında da büyük ilgi çekti. Çok sayıda siyasi parti, akademisyen ve analistin, bu başarının sırrını çözmek için AK Parti'ye başvurduğu öğrenildi.

Hakkı KURBAN/ ANKARA

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Sema Kırcı, AK Parti'nin sandık başarısının dünyada da ilgi çektiğini söyledi. AK Parti'nin başarısını inceleyen siyasetçiler ve analizler olduğunu söyleyen Kırcı, AKŞAM'a konuştu. Kırcı, "AK Parti'yi tanımak ve başarısının sırlarını öğrenmek isteyenler başvuruda bulunuyor; biz de tecrübe paylaşımı çerçevesinde partimizi ve yaptıklarımızı anlatıyoruz" dedi. Özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yoğun ilginin bulunduğunu vurgulayan Kırcı'ya göre, başarının en önemli nedenlerinden biri, AK Parti'nin çıkarlar değil, değerler üzerine politika üretmesi. Kırcı, şu değerlendirmeleri yaptı:

BAŞARIMIZIN NEDENİ ALTYAPI

Biz, kapılarını tüm dünyaya açmış bir siyasi partiyiz. AK Parti, dünyanın farklı bölgelerinden pek çok siyasi partinin yanı sıra akademisyen ve araştırmacının da ilgi odağında. Bizi tanımak ve başarımızın sırlarını öğrenmek isteyen çok sayıda kişi ve kurumdan müracaatlar geliyor. Biz de başvuran siyasi partileri 'tecrübe paylaşımı' programları kapsamında partimize davet ediyoruz. AK Parti'yi araştırmak için gelenlere, teşkilatlanma yapımızı, dış politika vizyonumuzu, 12 yıldan bu yana Türkiye'ye kazandırdıklarımızı anlatıyoruz. Bizim anlatacak bir başarı hikayemiz var. Bu aslında yalnızca AK Parti'nin değil; ülkemizin, Türkiyemizin ve milletimizin başarı hikayesi. Başarımız, altyapıya dayanıyor.

EN BÜYÜK PAY BAŞBAKAN'IN 

Üç genel seçim, üç yerel seçim ve iki de referandumdan mutlak galip çıkan partimizin başarısında en önemli pay hiç şüphesiz başbakanımıza ait. Partimizin yüzde 45.5 oy alarak elde ettiği başarıyı bazı kesimler de gölgeleme derdinde. Bunun nedenlerini de herkes biliyor. Çünkü başarımız, belli çevrelerde hayal kırıklığı yarattı, bunun farkındayız. Oylarını yüzde 38.8'den yüzde 45.5'e kadar yükseltmiş bir siyasi parti hakkında olumsuz bir algı oluşturmaya yönelik yapılan bu haberlerin siyasi gerçeklikten uzak olduğunu herkes biliyor. Biz, içeride veya dışarıda herkesin milletin iradesine saygı duymasını bekliyoruz.

'ÇIKAR' DEĞİL, 'DEĞER' SİYASETİ 

Seçim akşamı yalnızca Makedonya'da değil, Bosna Hersek'te, Karadağ'da ve Sırbistan'ın özellikle Sancak bölgesinde çok yoğun katılımlı kutlamalar gerçekleşti. Başkanımızın Balkan ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde adeta Türkiye'deki mitinglerde yaşadığımız coşkuyu aratmayan ortamlara tanık oluyoruz. Bu muhabbet, AK Parti'nin çıkarlar üzerine değil, değerler üzerine geliştirdiği politikanın eseridir.
AK Parti döneminde Türkiye'nin dış politika vizyonu, tarihi, coğrafi ve stratejik derinliği dikkate alınarak yeniden şekillendirildi... TİKA aracılığıyla sadece Balkanlar'da, 2002-2012 döneminde 180 milyon dolar maliyetle 3 bin 396 proje gerçekleştirildi. Çeşitli kurumlarımız aracılığıyla dünyanın dört bir yanına Türkiye'nin eli uzanıyor. Bu herkesin dikkatini çekiyor.

AVRUPALI SEÇMEN İÇİN TURA ÇIKACAK

Yüksek Seçim Kurulu'nun verilerine göre, 1.5 milyonu Almanya'da, 85 bini ise ABD'de olmak üzere yurtdışında 2.6 milyon seçmen bulunuyor. Başbakan da seçim kanununda yapılan değişiklikle yaşadıkları ülkede oy kullanma imkanı kazanan gurbetçilere hitap etmek üzere mayısta Avrupa turuna çıkmaya hazırlanıyor. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.