DÜNYA KADINLAR GÜNÜ VE BİR HATIRLATMA

SAMSUN HABER Haber Girişi : 07 Mart 2021 16:59
DÜNYA KADINLAR GÜNÜ VE BİR HATIRLATMA
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven 08 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda: En güzel cümleleri kadınlar için kuruyor, en çirkin davranışı onlara yapıyoruz.
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven 08 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ahmet SEVEN yayınladığı mesajda: "En güzel cümleleri kadınlar için kuruyor, en çirkin davranışı onlara yapıyoruz.  Bu insanlıkla örtüşmüyor. 

Daha dün onlara söyleyecek en güzel kelimeyi sözlüklerde bulamadığını söyleyenler bir gün sonra öfkelenince ağza alınmayacak kelimeleri kullanabiliyorlar. Böyle insanlar ruh hastasıdırlar. 

Kadın öncelikle anadır. Doğru bir söz. Ana yalnız doğuran değil, besleyip büyüten yetiştiren terbiye verendir. Güzel ahlak ana sütüne benzer. Ana sütünün eşi olmadığı gibi ananın verdiği terbiyeyi verecek bir başka kurum yoktur. Dünyayı değiştirmek isteyenler işe önce anneyle başlamışlardır. 

Anne değişmeden dünyanın gidişatının değiştiği görülmemiştir. 

Yeryüzünde şiddeti hissedenler öncelikle kadınlardır. Şiddetin büyüğünü onlar görmektedir. 

 Kadın anadır. Kadın varsa insanlıkta var, yoksa insanlıkta yoktur. Bütün insanlar kadının doğurduklarıdır. Ne acıdır ki; Kadın doğurdukları tarafından şiddete maruz kalıyor.

Bugün sıra dışı düşünmeye hatta konuşmaya ihtiyacımız vardır.

Günümüzde kadın, kadın olduğunu, ana olduğunu, sevgili olduğunu öğrenme ve öğretme ihtiyacı vardır. Yaşadığımız dünya ona bunları unutturmuş veya unutturmaya çalışmaktadır. Dikkat edin kadın kendi eliyle besleyip büyüttüğü kimseler tarafından ezilmektedir. Bu manidardır. 

Ayrıca kadına şiddet tamamen erkeklerden değil, kadınlardan da gelmektedir. Kendi hemscinsleri tarafından horlanan ezilen haksızlığa uğrayan kadınların sayısı gözardı edilmemelidir. 

Çağımız dünyası kadını ticari meta olarak görmektedir. Bu kadına yapılan en büyük saygısızlıktır. "
Diyerek konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.