• İHSANBAŞKAN

DİN GÖREVLİLERİ ROTASYONDAN RAHATSIZ

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 14 Eylül 2014 15:16
DİN GÖREVLİLERİ ROTASYONDAN RAHATSIZ
Diyanet-Sen Genel Merkez yönetimi, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'yı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki makamında ziyaret etti.
 
Diyanet-Sen Genel Merkez yönetimi, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı'yı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki makamında ziyaret etti. 

Diyanet-Sen Genel Başkan Vekili Hacibey Özkan, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Omurca, Ali Bayır, Cebrail Yakışır ve Mehmet Yaman, AK Parti Grup Başkanvekilliği görevine gelen Naci Bostancı'yı TBMM'de ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Din Görevlileri Rotasyon Uygulamasından Rahatsız

Ziyarette konuşan Genel Başkan Vekili Hacibey Özkan, yeni çıkarılan Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin kurum personelini mağdur eden uygulamalara neden olduğunu ifade ederek özellikle rotasyon ile ilgili maddelerin değiştirilmesini istedi.

Özkan Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına dair çıkarılan yönetmeliğin kurum personelini mağdur eden bir çok değişikliği içerdiğini belirterek "Özellikle rotasyon konusu kurum iç barışı açısından sıkıntılı bir konu. Kurum çalışanları arasında huzursuzluklara sebebiyet veriyor. Bu nedenle rotasyonla ilgili maddenin kurum personelini mağdur etmeyecek şekilde yeniden düzenlenmesinin daha uygun olacağını düşünüyoruz.. Sendika olarak konuyla ilgili yasal süreci de başlattık." şeklinde konuştu. Özkan, ayrıca Diyanet-Sen'in taleplerini içeren bir dosyayı da AK Parti Grup Başkan Vekili Bostancı'ya sundu.

Hükümetin çözüm süreci uygulamalarına destek verdiklerini belirten Özkan, Çözüm sürecinin ülkemiz, demokrasimiz ve barış adına umut verici olduğunu belirterek "Toplum olarak artık akan kanın durması konusunda hepimiz hem fikiriz. Barış sürecini baltalamak isteyenlere fırsat verilmeden bu sürecin başarıyla sonuçlanması için Diyanet-Sen ve din görevleri olarak barış sürecine destek olmaya, katkı sunmaya her zaman hazırız" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ülkemizin en köklü kurumlarından birisi olduğunu ifade eden Bostancı, kurumun sıkıntılarının farkında olduklarını belirterek Diyanet İşleri Başkanlığı'nı hükümet olarak önemsediklerinden dolayı Başbakan Davutoğlu'nun Diyanet İşleri Başkanlığı'nı direk başbakanlığa bağladığını, kurumun daha özerk bir yapıya sahip olmasına adına bunun güzel bir gelişme olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.