Davutoğlu Güle cevap verdi; Taziye evi HDP değil Başbakanlıktır

SİYASET Haber Girişi : 19 Ekim 2015 23:42
Davutoğlu Güle cevap verdi; Taziye evi HDP değil Başbakanlıktır
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'daki saldırının ardından HDP Eş Genel BaşkanıSelahattin Demirtaş'ı arayarak tazile dileklerini iletmişti. Kendisine tepki gösterenleri eleştiren Gül'e, bir tepki de Başbakan Davutoğlu'ndan geldi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah GülAnkara'daki saldırının ardından HDP Eş Genel BaşkanıSelahattin Demirtaş'ı arayarak tazile dileklerini iletmişti. Kendisine tepki gösterenleri eleştiren Gül'e, bir tepki de Başbakan Davutoğlu'ndan geldi.

"TAZİYE EVİ BAŞBAKANLIKTIR"

Sayın cumhurbaşkanımızın kendi takdirleri ama şunu ifade etmek isterim?. Burada taziye evi kim? Taziye kime verilir taziye evi kim. İlk günden itibaren şunu söyledim taziye evi Türkiye Cumhuriyetidir. Hepimiz aynı acıyı yaşadık. Sadece HDP'ye taziye dilemek orada hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımızı HDP ile özleştirmek anlamına gelir. Büyük bir acı yaşadık Türkiye'nin en büyük taziye evi başbakanlıktır. Demirtaş bu taziyeyi kendine mal edemez.

Başbakan'dan Abdullah Gül'e tepki: Hepimizi aramalıydı VİDEO

DEMİRTAŞ'A TAZİYEYİ GEREKLİ GÖRMEDİM

Demirtaş'la bir görüşmem olmadı gerek de görmedim. Acı hepimizin acısı? Ben Diyarbakır saldırısında Demirtaş'ı aradım çünkü HDP'ye saldırı yapılmıştı ama tenezzül edip telefonumuza çıkmadı Demirtaş? Şimdi benim tekrar aramamı gerektirecek bir durumum yok, zaten taziyeyi beklemeden bizi, beni, cumhurbaşkanımızı katillikle suçlamış neyin taziyesini yapacağız. Artık standartlarımızın olması lazım. Demirtaş'a bir taziyeyi şahsi olarak gerek görmedim. Bütün Türkiye'ye taziye diledik.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.