• İHSANBAŞKAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taşeron müjdesi

SİYASET Haber Girişi : 05 Aralık 2017 17:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taşeron müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşeron düzenlemesiyle ilgili, 'Kamu kurumlarında ve belediyelerdeki taşeron işçilerimiz çalıştıkları yerlerde istihdam edilecek.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taşeron müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşeron düzenlemesiyle ilgili, "Kamu kurumlarında ve belediyelerdeki taşeron işçilerimiz çalıştıkları yerlerde istihdam edilecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan taşeron müjdesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Yaklaşık 900 bin taşeron kadrosunda çalışanlar için beklenen müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. 


Cumhurbaşkanı Erdoğan, taşeron düzenlemesiyle ilgili, "Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 8 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek." ifadelerini kullandı. 

Kamuda ki 4C statüsünde çalışanların 4B kadrosuna alınacağını belirten Erdoğan, "Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz. Bu aradaki komisyonlar, taşeronlar tamamen ortadan kalkıyor. İşçi kadrosuyla görev alıyorlar. Belediyelerde de iktisadi teşekküllerinin personeli olarak göreve devam ediyor." dedi. 

Taşeron düzenlemesinin ayrıntılarını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise "Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra kadrolu işçi olacak." açıklamasında bulundu. 

Bakan Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"Mevsimlik işçilerin 5 ay 29 güne kadar olan çalışma sürelerinin 4 aya kadar daha uzatılmasını sağlıyoruz. 4/C kapsamında çalışanları 4/B kadrosuna alıyoruz. Belediye ve il özel idarelerinde taşeron olarak çalışanlar il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: 3 ay içinde tüm taşeron geçişlerini sağlamayı planlıyoruz.


4B statüsü nedir? Kimleri kapsıyor?

4B statüsünde olan işçiler yine 657'ye bağlı ve sözleşmeli personel olarak çalışıyorlar. Aynı zamanda 4B statüsünde olanlar da yakın zamanda kadroya geçmeyi bekliyor.

4C statüsü nedir? Kimleri kapsıyor?

4C Eski sistemde Emekli Sandığı'na bağlı, devlet memurlarıdır. Bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Dairesinin ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdi. 

Kaynak: TRT Haber

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.