Cumhurbaşkanı Erdoğan dosta güven düşmana korku verdi

SİYASET Haber Girişi : 03 Aralık 2017 00:53
Cumhurbaşkanı Erdoğan dosta güven düşmana korku verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan dosta güven düşmana korku verdi 'Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi, ülkemize diz çöktürmeye çalışanların karşısında daima dimdik duracağız'
AK Parti Iğdır 6. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi, ülkemize diz çöktürmeye çalışanların karşısında daima dimdik duracağız. Sadece kendimiz için değil, Karabağlı muhacirler için, Nahcivan'daki kardeşlerimiz için, Irak ve Suriye'deki kardeşlerimiz için, tüm dünyadaki mazlum ve mağdurlar için bu mücadeleyi yürüteceğiz" dedi.

15 Temmuz


"Ülkemize Diz Çöktürmeye Çalışanların Karşısında Daima Dimdik Duracağız"



AK Parti Iğdır 6. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tıpkı 15 Temmuz'da olduğu gibi, ülkemize diz çöktürmeye çalışanların karşısında daima dimdik duracağız. Sadece kendimiz için değil, Karabağlı muhacirler için, Nahcivan'daki kardeşlerimiz için, Irak ve Suriye'deki kardeşlerimiz için, tüm dünyadaki mazlum ve mağdurlar için bu mücadeleyi yürüteceğiz" dedi.




Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Iğdır 6. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Kongrenin yapıldığı Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu önünde kendisini bekleyen ve sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlara hitaben kısa bir selamla konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kongrenin yapıldığı salona geçti.


Şehre geldiği andan itibaren kendisine gösterilen ilgiye ve salonun dışında konuşmasını dinleyenlerin sayısının salondakiler kadar olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim birliğimizi, beraberliğimiz daim eylesin. İnşallah önümüzde 2019 yerel seçimlerinde, ardından Kasım Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi seçimlerinde bizleri bu yeni reformda, bu yeni siyaset devriminde muvaffak kılsın" temennisinde bulundu.

"IĞDIR; KADİM TARİHİ, ETNİK VE KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİ İLE TÜRKİYE'NİN AYNASI"

2,5 yıllık bir aranın ardından Iğdırlılarla birlikte olmanın ve hasret gidermenin memnuniyeti içinde olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, serhat şehri Iğdır'ın önümüzdeki yerel seçimlerinde belediye başkanlığını oylarıyla AK Parti'ye teslim etmelerini istedi.

Iğdır'ın, 6 bin yıllık kadim tarihiyle etnik, kültürel ve mezhebi zenginliği ve engin hoşgörüsüyle adeta Türkiye'nin aynası olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizden önce Iğdır Ankara'ya çok uzaktı, sadece mesafe olarak değil, zihin olarak, kalp olarak da çok uzaktı. Ankara bürokrasisi, Ankara siyaseti Iğdır'a gözünü de, gönünü de kapatmıştı. 2002'de iktidara geldiğimizde öncelikle bu anlayışa biz son verdik" diye konuştu.

AK Parti'ye oy versin ya da vermesin, şehirlerin arasında hiçbir ayrım yapmadan hizmet götürmenin, eser üretmenin mücadelesini verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haritaya baktığımızda, Türk, Kürt, Azeri, Çerkez, Boşnak, Zaza da görmüyoruz, tüm etnik gruplarıyla Türk milletini görüyoruz, çünkü biz yaratılanı Yaratan'dan ötürü sevdik. Haritayı önümüze koyduğumuzda doğu-batı, güney-kuzey görmüyoruz, nerede olursa olsun, hangi görüşe sahip olursa olsun, 780 bin kilometrekare vatan toprağını görüyoruz" dedi.

"80 MİLYON VATANDAŞIMIZIN TAMAMI BİZİM NAZARIMIZDA AYNIDIR"

Konuşmasında 'tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet' ilkesine vurgu yaparak, tüm illerin, ilçelerin ve köylerin kendilerine aynı mesafede olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "80 milyon vatandaşımızın tamamı bizim nazarımızda aynıdır. Milletimizin her bir ferdi bizim görümüzde birinci sınıftır" diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, etnik kimliğinden, dilinden, kültüründen, mezhebinden ve inancından dolayı ötekileştirmenin, hakir görülmenin artık Türkiye'de tarih olduğunu vurguladı ve "Iğdır'ın güzel insanları sizlere sesleniyorum; sakın ha sakın ha sakın ha mezhep ayrıcalığına düşmeyin. Gençler, Cumhurbaşkanınız olarak, bir büyüğünüz olarak, sakın mezhep ayrıcalığına düşmeyin. Bizde Sünnilik yok, bizde Caferilik, Alevilik yok, bizde illa İslam var, İslam'dan başka hiçbir şey yok" sözlerine yer verdi.

Bu ülkede hiç kimsenin kendini dışlanmış, ötelenmiş hissetmesin diye gayret sarf ettiklerini, gece gündüz demeden başka yerlerde ne varsa Iğdır'da da o olsun diye uğraştıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre üniversitenin kendi iktidarları döneminde geldiğini, toplandıkları kapalı spor salonunun ve şehrin yollarının yine bu dönemde yapıldığını hatırlattı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.