Cübbeli Ahmet Hoca kimin kuklası?

GÜNDEM Haber Girişi : 26 Aralık 2021 20:41
Cübbeli Ahmet Hoca kimin kuklası?
Daha önce yaptığı 'Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin. Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm denedim.' açıklamasıyla tepkileri üzerine çeken Cübbeli Ahmet, bu kez de Diyane
Daha önce yaptığı 'Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin. Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm denedim.' açıklamasıyla tepkileri üzerine çeken Cübbeli Ahmet, bu kez de Diyanet İşleri Başkanlığını hedef aldı. 


ATATÜRK DÖNEMİ DİYANETİ'Nİ İSTİYORUM


Cübbeli, "Ben Atatürk dönemi Diyaneti'ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi. Ya şimdiki İlahiyatçılar? Bir kısmı Vehhabi, bir kısmı Ehli Sünnet dışı başka ekollerden. Bunları söylemeyelim mi?" diyen Cübbeli, "Ben dinin, imanın gereklerini söylüyorum, Mahmut Hoca'yı savunuyorum, saldırılara maruz kalıyorum. Söylediğimin hangisi yalan, hangisi inanca aykırı. Sorsan yüzde 99'u Müslüman diyorlar, toplumun yüzde 17'si ateist olmuş ne kadar deist var bilmiyoruz, ama hataları dile getirdiğim için beni hedef alıyorlar." iddiasında bulundu. 

Bir zamanlar Atatürk'ü savunduğu için hedef olduğunu söyleyen Cübbeli Ahmet, sözlerine şöyle devam etti: "İnanın artık tarikatları, cemaatleri savunamaz oldum. Liyakat yok, koltuklara oturmuşlar. Dernek diye, vakıf diye holdingleşmişler. Ben bedel ödedim, FETÖ de beni hedef aldı, hapse attı. Ya bunlar?"

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.