ÇİNDEKİ KİL ASKERLER HALA GİZEMİNİ KORUYOR

DÜNYA Haber Girişi : 10 Temmuz 2014 19:37
ÇİNDEKİ KİL ASKERLER HALA GİZEMİNİ KORUYOR
Çin'e yolunuz düştüğünde mutlaka görmeniz gereken yerlerden bir tanesi. Ancak tavsiyemiz şehre gittiğinizde normalden biraz daha dikkatli olmanız. Turistik yerlerin dışına çıkmayı düşünüyorsanız tek başınıza çıkmamanız daha iyi olacaktır.
Terra Cotta ilk defa 1920'li yıllarda bir köylünün şans eseri tarlasını kazarken bulduğu büyük bir taş asker sayesinde varlığı keşfedildi. Eğer bu köylü korkup askerleri tekrar gömmeseydi belki de dünya bu cansız askerlerden daha önce haberdar olabilirdi. Terra Cotta, diğer bir ismiyle Taş Askerler 1974 yılında yine bölge hakından birileri kuyu açmak için kazı yaparken tesadüfen tekrar farkedildi.

Kazdıkça da gördüler ki yerin altında sadece askerler değil, gerçeğine uygun boyutta yapılmış atlar, at arabaları, diğer savaş arabaları, silahlar ve hizmetkarlar da var.

Taş Askerlerin inşaası eski Çin hükümdarı Qin Shihuang'ın ölümüyle alakalı. Çinde Qin hanedanlığı döneminden önce bir hükümdar ölünce hizmetkarları, savaş malzemeleri, askerleri, özel eşyaları ve hatta eşleri ile birlikte gömülürmüş. Ancak Çin hükümdarı Qin Shihuang öldüğünde kendisi için askerlerinin ve hizmetkarlarının da öldürülmesini istememiş ve kendisine diğer dünyada eşlik etmek üzere pişmiş toprak (yani seramik) ve bronzdan askerler, savaş arabaları, hizmetkarlar ve daha ne ihtiyacı var ise yapılmasını emretmiş.

İşte Çin hükümdarının taş ordusu Terra cotta askerleri bu şekilde ortaya çıkmış.

Bugün bu alanın genişliğinin 15 km 'yi bulduğu söyleniyor ve çalışmalar hala devam ediyor. Alanın bir bölümü turist gezisine açık fakat diğer bölümleri halen tadilat altında fakat 2020 yılına kadar yetiştirilmesi planlanıyor.

Çin'e yolunuz düştüğünde mutlaka görmeniz gereken yerlerden bir tanesi. Ancak tavsiyemiz şehre gittiğinizde normalden biraz daha dikkatli olmanız. Turistik yerlerin dışına çıkmayı düşünüyorsanız tek başınıza çıkmamanız daha iyi olacaktır.

RESİMLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Etiketler : KİL ASKER
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.