CAMİLERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

ŞİKAYET VAR Haber Girişi : 20 Haziran 2014 22:38
CAMİLERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
Camilerde vatandaşı rahatsız eden ve şikayet alan hususlardan bazılarını tespit ederek ilgilileriyle paylaştık.
CAMİLERDE ŞİKAYETE SEBEP OLAN HUSUSLAR
Rasgele kişilere ezan okutulmaması 

1-Bazı camilerde sesi ezana uygun olmayan vatandaşların ezan okuduklarını işitiyoruz. Bu durumda dinleyenlerin şikayetleri ile de karşı karşıya kalıyoruz. Zira ezan okumak ayrı bir maharet işidir. Bu hususta Şeyh Sadinin güzel bir hikayesi vardır; "Adamın biri bed sesle ezan okuyordu. Sesi öyle bed ve çirkindi ki İstahr Kalesinin dibinde okusa kale yıkılırdı. Adama sen bu sesle neden ezan okuyorsun diye sordum. Allah Rızası için cevabını verdi. Ona ne olur bundan böyle sen bu bed sesle Allah Rızası için ezan okuma dedim"  

Bu kıssadan çıkartılacak ders sanırım meramımızı anlatır. 

Hoparlörün sesinin yüksek olup okuyanların da sesini bağırırcasına yükseltmesi

2-Camilerde bulunan hoparlörlerin sesi oldukça yüksek açılıyor. Bu yüksek volüme karşısında İmam-Vaiz veya müezzinlerimiz de sesini yükseltince Camilerin için adeta miting alanına dönüşüyor.  

Hem ses yükseltici açık hem de bunu kullanan olanca gücüyle bağırıyor. bu durumda cami içinde sükunet huşu kalmıyor.  tabidir ki bu husus şikayete sebep oluyor.

Cep telefonları

3-Cep telefonlarının kapatılması defalarca hatırlatıldığı halde bunu ihmal eden cami cemaati çıkıyor. Cami içerisinde telefonu çalan kişiler diğer ibadet edenlerin huşularını altüst ediyor. Bu da büyük bir vebale sebebiyet veriyor.  

Özellikle bazı yaşlı kimseler Camiye gidiş ve gelişlerinde yakınları tarafından cep telefonları aracılığı ile kontrol ediliyor.  Onları namazda iken bile arayabiliyorlar. Böyle kişilerin çoğu kendi cep telefonlarının çaldığını farkına varmadıkları için bu seslerden  bile habersiz davranıyor. Böylece namaz süresi içerisinde çeşitli müziklerin yer aldığı bir potpori dinlemek zorunda kalıyorsunuz.  

Etiketler : CAMİ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.