BRAVO ÖĞRETMENİME

  • İHSANBAŞKAN

BRAVO ÖĞRETMENİME

 

       27 yıllık öğretmenlik hayatımda moral bozucu gelişmeler yaşasam da kendime ve meslektaşlarıma olan  inancımı kaybetmedim.  Bugün de yine inancımı kaybetmemem gerektiğini pekiştire  öğretmenin çalışmalarını kısaca anlatmak istiyorum.

       Hikaye bir köy ilkokulunda başlar. İdealist genç  öğretmenin adı Sabiha Aydın’dır. Okulun dezavantajlı olduğunu gördükten sonra neler yapabileceğini düşünür.  Okul idaresinin de desteğini alır. Kolları sıvar ve başlar sponsorlar aramaya. Sivil toplum kuruluşlarıyla, derneklerle görüşür.  Çevresini harekete geçirir ve ‘Yarınlara umut Ol’ der.

         Bilir ki öğretmenin sorumluğu sadece sınıfı değil, okulu ve okulun çevresi de sorumluluğunun parçasıdır.  ‘Çocuklar  Üşümesin’ sloganıyla başlar. Önce atkılar, bereler eldivenler  ulaşır öğrencilere.  Hikaye kitapları, boyama kitapları  ve boya gibi kırtasiye malzemesinin öğrencilere ulaşmasını sağlar. İlkyardım önemlidir der ve ecza dolabının malzemeleri tamamlanır.

        Bu kadar mı? hayır değil tabi ki. Köy Enstitülerinin 79. Yılın nedeniyle Samsun  Köy Enstitüsü mezunları ve çeşitli derneklerle beraber okulda müzikli etkinlik yaparken okul öğrencilerinin de göz taraması yapılır.

          LCW katkılarıyla 215 öğrenciye kıyafet ayakkabı temin edilmesine vesile olmuş genç meslektaşım. Bitmedi elbet.

         Okul kapılarının giydirilmesi, koridorları etkili kullanmak adına  her katı farklı dizayn etmekte yine Sabiha öğretmenin katkılarıyla olmuş. Okul bahçesine el atmayı ihmal etmiyor elbet.  Daha yapacak çok işi olduğunu da vurguluyor  ve yorulmadan çalışmaya devam ediyor.

          Bu okul neresi diye merak ettiyseniz hemen cevap vereyim. Canik ilçemizin Başalan Cumhuriyet ilkokulu’nda işte böylesi çalışmalar yapıldı.  Bir öğretmen sorumluluk alanı olarak sınıfını görmeden tüm okula, okulunun öğrencilerine ve okulun çevresine dokunuyor. Tüm bunları 1 yıl gibi kısa sürede yapıyor.

         Atatürk’ün dediği gibi ‘Eğitim   işlerinde kesinlikle zafer kazanmış olmak gerekir. ’ Bunun için biz öğretmenlerin çocuklarda ve gençlerde iz bırakan dokunuşlarımızla olur.    Sabiha öğretmenler gibi meslektaşlarımız oldukça benim umudum hep var olacak.   Bu vesile ile  CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN      

                      Bilsen ŞAHİN

                     Eğitimci-Yazar,

                 Eğitim Dan. Ve öğrenci Koçu

Etiketler : bilsen şahin
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.